Tim Cook – Τα όσα ειπώθηκαν στη συνδιάσκεψη τεχνολογίας της Goldman Sachs!

Tim Cook at Goldman Sachs greekiphone

Ο CEO της Apple, Tim Cook, χτες ήταν καλεσμένος στη συνδιάσκεψη τεχνολογίας της Goldman Sachs, όπου και μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα και φλέγοντα ζητήματα σχετικά με την οπτική της αγαπημένης μας εταιρείας πάνω σε αυτά, καθώς και για μελλοντικές της βλέψεις!

Τα θέματα ποικίλα, και ο καταιγισμός πληροφοριών τεράστιος, γι αυτό και συνοψίσαμε ίσως τα πιο σημαντικά όπου και θα αναφέρουμε:

  • Σχετικά με τη λιανική πώληση, ο Cook αναφέρθηκε στα Apple Stores δηλώνοντας πως είναι κάτι παραπάνω απο απλά καταστήματα! Είναι χώροι στους οποίους ο καταναλωτής γνωρίζει τη φιλοσοφία της εταιρείας, έρχεται σε επαφή με το πνεύμα που τη διέπει, και η εξυπηρέτηση που λαμβάνει είναι τέτοια, που πλεόν καταντά “εθιστική” δημιουργώντας ένα αίσθημα χαράς και ανεβασμένης διάθεσης. Επιπρόσθετα στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, είναι η επέκταση των Apple Stores πέραν των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτείων, με την αρχή να γίνεται στο τουρκικό κράτος!
  • Αναφορά έγινε και στις OLED οθόνες, με τον Cook να δηλώνει πως η τεχνολογία των συγκεκριμένων οθονών υστερεί στην απόδοση των χρωμάτων χαρακτηρίζοντάς τες “απαίσιες”. Συγκεκριμένα είπε, πως θα σύστηνε στους καταναλωτές να μην αγοράσουν κάτι απο το internet αν δεν ξέρουν τα πραγματικά χρώματα του αντικειμένου προς αγορά, γιατι μια OLED οθόνη, τα διαστρεβλώνει εξαιρετικά. Στην αντίπερα, οι οθόνες Retina σύμφωνα με τον CEO της Apple, είναι η πληρέστερη τεχνολογία όσο αφορά την ανάλυση και την απόδοση των χρωμάτων. Σχετικά με το αν η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στην παραγωγή κάποιας μεγαλύτερης οθόνης, ο Cook δε θέλησε να κάνει σχόλιο επ’ αυτού.
  • Σχτικά με την εξαγορά τεχνολογιών απο άλλες εταιρείες ο Cook ανέφερε, πως στόχος τους απλά είναι η δημιουργία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Αυτό μέχρι τώρα έχει συμβεί με την εξαγορά μικρότερων εταιρείων, μα δεν αποκλείει στο άμεσο μέλλον η Apple να προχωρήσει στην εξαγορά κάποιας μεγαλύτερης εταιρείας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “τα λεφτά δεν μας καίνε τις τσέπες”. Πράγμα που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε πως η Apple δε βιάζεται να προχωρήσει σε μια τέτοια σημαντική εξαγορά εκτός αν αυτή προσφέρει κάποια ενδιαφέρουσα, γι αυτήν, τεχνολογία.
  • Παρόλα αυτά ο Cook αναφέρθηκε και στο market share της εταιρείας, και με ειλικρίνεια δήλωσε πως πραγματικά ενώ δεν έχει ιδέα πως αυτό διαμορφώνεται γιατί δεν είναι μέσα στη φιλοσοφία της Apple να το εξετάζει, είναι πασιφανές πως το μέλλον στον τομέα της πληροφορικής είναι τα tablets. Δεν παρέλειψε μάλιστα προς ενίσχυση των λεγομένων του, να αντιπαραβάλει τις πωλήσεις του iPad με αυτές της HP, της πρώτης εταιρείας σε πωλήσεις PC στον κόσμο. Το iPad σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, προσελκύει κόσμο που αναζητά πληθώρα εφαρμογών για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, καθώς και κόσμο που είτε δεν χρησιμοποίησε ποτέ ένα PC, είτε χρησιμοποίησε σε τακτή βάση, αποκομίζοντας όμως πολύ αρνητική εμπειρία.
  • Επιπρόσθετα, ο Cook θέλησε να λάβει θέση σχετικά με τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται αναφορικά με την πτωτική τάση που παρουσιάζει η μετοχή της εταιρείας, και σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των επενδυτών μα και της Wall Street, δήλωσε πως είναι λάθος να δίνεται βαρύτητα στα οικονομικά αποτελέσματα ενός τριμήνου, διότι στόχος της εταρείας είναι όχι βραχυπρόθεσμες απολαβές, αλλά μελλοντικά ανοίγματα προς όφελος της.
  • Εν κατακλείδι αξίζει να αναφερθεί, πως ο Cook έδωσε ένας τέλος στις φήμες που οργίαζαν σχετικά με την παραγωγή ενός πιο προσιτού οικονομικά iPhone, λέγοντας πως κάτι τέτοιο, δεν αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της Apple και πως υπάρχουν άλλες εταιρείες που το προσφέρουν αυτό. Αντ’ αυτού, στην προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα πιο προσιτά μα να διατηρήσουν την ποιότητα των προϊόντων, με την έλευση κάθε καινούριας συσκευής, ρίχνουν σημαντικά τις τιμές στους προκατόχους αυτής.

Ο Cook αναφέρθηκε και σε μια πληθώρα άλλων θεμάτων, όπως τα έσοδα που αποκομίζουν οι developers μέσω της Apple, καθώς επίσης και τη σχέση που αναπτύσσει ο πελάτης που εμπιστεύεται την εταιρεία και προχωρά σε αγορά προϊόντων της, καθώς  αυτή δε σταματά μετά το πέρας της αγοράς, μα ουσιαστικά τότε αρχίζει, καθώς η Apple δεν είναι απλά μια εταιρεία πώλησης Hardware, μα δίνει εξαιρετική βαρύτητα στο Software, αποκομίζοντας κιόλας απο αυτό, μεγάλα κέρδη. Αναλυτικά, όλη την ομιλία του Tim Cook, μπορείτε να την ακούσετε απο εδώ.

[via 9to5Mac | The Verge | TUAW]

2 thoughts on “Tim Cook – Τα όσα ειπώθηκαν στη συνδιάσκεψη τεχνολογίας της Goldman Sachs!

Comments are closed.