jOBS – Τον Απρίλιο στους κινηματογράφους!

20130103_jobsbiopic

Καιρό τώρα, γίνεται λόγος για μια ακόμα ταινία βασισμένη στη ζωή του Steve Jobs, της οποίας τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο πασίγνωστος Ashton Kutcher!

Όπως όλα δείχνουν το φιλοθεάμον κοινό, και ναι όλοι εμείς οι αιώνιοι θαυμαστές του Steve Jobs, θα την απολαύσουμε σχετικά σύντομα, μιας και βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Απρίλιο! Η ταινία, που αποτελεί ένα ανεξάρτητο σενάριο απο αυτό που έχει αναλάβει να γράψει ο Aaron Sorkin για λογαριασμό της Sony, θα θίξει σημεία σταθμούς στη ζωή του Steve Jobs, τα οποία μοιραία επηρέασαν την καθημερινότητα μας και συνεχίζουν εώς και σήμερα! Ενδεικτικά ν’ αναφέρουμε και να σας θυμίσουμε, την απόλυση του απο την Apple, την ίδρυση της NeXT, τη χρηματοδότηση και στήριξη της Pixar στον κολοσσό που είναι σήμερα, καθώς και πλήθος άλλων.

Με μια πρώτη σκέψη, η ταινία αυτή της οποίας ο τίτλος είναι jOBS, θυμίζει αρκετά την κλασσική πια για τους απανταχού geeks ταινία, Pirates of Silicon Valley! Βέβαια χωρίς να γίνεται αναφορά στη ζωή του Bill Gates πλέον. Εν αντιθέσει, να αναφέρουμε πως η ταινία του Sorkin, ως επι το πλείστον θα στηρίζεται στην βιογραφία του Steve Jobs απο το Walter Isaacson.

Η ταινία jOBS, της οποιας σκηνοθέτης ειναι ο Joshua Michael Stern και παραγωγός ο Mark Hulme, είναι προγραμματισμένη να προβληθεί πρωτίστως στο Sundance Film Festival πριν την παγκόσμια προβολή της στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2013.

[via the Mac Observer]