iOS 6: Καθοδήγηση (Guided Access)

Guided access ios 6

Με το iOS 6 θα δούμε πολλές νέες δυνατότητες και μία από αυτές είναι και το Guided Access ή σε ελληνική μετάφραση η Καθοδήγηση σε μία εφαρμογή.

Αν έχετε δώσει ποτέ το iPad σε πολύ μικρά παιδιά θα έχετε παρατηρήσει ότι συνέχεια πατάνε όλα τα κουμπιά που βρίσκουν μπροστά τους και μπορούν ακόμα να κλείσουν και την εφαρμογή πράγμα αρκετά κατανοητό για την ηλικία τους και το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο όταν πατάνε σε διάφορες διαφημίσεις και άλλες ρυθμίσεις που υπάρχουν στην κάθε εφαρμογή.

Ευτυχώς η Apple βρήκε μια λύση, την Καθοδήγηση, που επιτρέπει να απενεργοποιήσουμε μέρη της οθόνης ώστε ο χρήστης να μην μπορεί να φύγει από την εφαρμογή. Η Καθοδήγηση που θα είναι μέρος της Προσβασιμότητας (Ρυθμίσεις > Γενικά) στο iOS 6 έχει σχεδιαστεί αρχικά για αυτιστικά παιδιά αλλά φέρνει αρκετές επιλογές σε διάφορους χρήστες.

Μόλις ενεργοποιήσουμε την καθοδήγηση μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε εφαρμογή είμαστε αρκεί να πατήσουμε τρεις φορές το Home button. Μετά με τις επιλογές μπορούμε να επιλέξουμε σε πια σημεία της εφαρμογής δεν θέλουμε να έχει πρόσβαση ο χρήστης και ποιες λειτουργίες δεν θέλουμε να χρησιμοποιηθούν.

Για να βγούμε από την Καθοδήγηση θα πρέπει να πατήσουμε το Home button τρεις φορές και να δώσουμε το passcode αν έχουμε ορίσει κάποιο πριν.

To BlogdoiPhone έχει και ένα video που θα βοηθήσει λίγο παραπάνω:

httpv://www.youtube.com/watch?v=NcV3VwQlli0