Η Apple ετοιμάζει υπηρεσία μουσικής σαν το Pandora, Spotify

Hero gallery 4
Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Wall Street Journal, η Apple ψάχνει να βρει τρόπο να δημιουργήσει μία υπηρεσία σαν αυτή της Pandora.

Άτομα που γνωρίζουν αυτά τα ζητήματα αναφέρουν τώρα ότι η υπηρεσία θα πρέπει να δουλεύει με όλες τις Apple συσκευές όπως Mac, iPad, iPhone και πολύ πιθανόν windows.

Η Apple πρόσφατα άρχισε τις διαπραγματεύσεις με την χορήγηση αδειών από δημοσιογραφικές εταιρίες για την υποτιθέμενη υπηρεσία του όταν αυτή αρχίσει να ισχύει, ακόμα και αν πρόκειται να παραχωρήσει πλήρη υπηρεσίες θα μπορούσε να είναι θέμα μηνών μέχρι να γίνει η έναρξη μιας τέτοιας υπηρεσίας.

Στο παρελθόν έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες από την Apple για τέτοιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένης και μίας που θυμίζει το Spotify και θα επέτρεπε στους χρήστες να νοικιάσουν απεριόριστα κομμάτια μουσικής κάθε μήνα με ένα συγκεκριμένο πάγιο. Αυτή την φορά όμως τα πράγματα φαίνεται να ισχύουν καθώς οι έρευνες που γίνονται είναι πιο σοβαρές από αυτές που έγιναν στο παρελθόν.

Η Apple διαπραγματεύεται ώστε να φτιάξει τις δικές τις συμφωνίες για άδειες με δισκογραφικές εταιρίες παρά να χρησιμοποιήσει αυτές της κυβέρνησης. Αν πρόκειται να δούμε μία υπηρεσία από την Apple σαν το Pandora, οι διαφημίσεις θα είναι βασισμένες στην πλατφόρμα iAd.

Αυτή η υπηρεσία δεν είναι ακόμα έτοιμη για το κοινό και δεν πιστεύουμε να ανακοινωθεί στο event την Τετάρτη στις 12 Σεπτεμβρίου μαζί με την παρουσίαση του νέου iPhone.

[via MacRumors]