Το νέο iPhone έρχεται με το νέο A6 chip

Iphone 2012 logic board a6

Ενώ αρκετές φήμες στο παρελθόν φέρνουν αρκετά από τα parts του iPhone επόμενης γενιάς στην επιφάνεια αυτό που ακόμα δεν έχουμε δει είναι και το πιο σημαντικό, τον επεξεργαστή του νέου iPhone.

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι διάφορες φήμες που αναφέρουν ότι η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιον A5 βελτιωμένο επεξεργαστή σαν αυτόν του iPad 2, άλλες όμως αναφέρουν την χρήση ενός A5X επεξεργαστή όπως αυτόν που μπορούμε να βρούμε στο iPad 3ης γενιάς και τέλος τον επεξεργαστή A6 βασισμένο σε μια εντελώς καινούρια τεχνολογία.

Iphone 5 logic board

Αν και έχουμε ήδη αναφέρει κάτι σχετικά με την μητρική του νέου iPhone τις προηγούμενες εβδομάδες, οι φωτογραφίες δεν έδωσαν και πολλά στοιχεία και σε όλες υπήρχαν τα καπάκια που δεν μας επιτρέπουν να δούμε τα chip της μητρικής.

Ο Sonny Dickson που ασχολείται και ψάχνει συνεχώς τα parts για το νέο iPhone δημοσίευσε πριν λίγο ένα κομμάτι φωτογραφία της μητρικής στην οποία μπορούμε να δούμε κάπως καθαρά το  A6 πάνω στο chip. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα γενιά chip μαζί με το νέο iPhone.

Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για το αν πρόκειται για αυθεντική φωτογραφία αλλά μπορούμε εύκολα να δούμε ότι η μητρική έχει διαφορετικό μέγεθος από αυτή του iPhone 4 και του iPhone 4S. Μαζί με αυτή την φωτογραφία ο Sonny μας δείχνει και το υποτιθέμενο microUSB καλώδιο για το 9pin dock που πρόκειται να δούμε στις νέες iOS συσκευές.

Original

Update: το 9to5Mac δημοσίευσε ακόμα μια φωτογραφία που έλαβε από κάποιον αναγνώστη στην οποία μπορούμε να δούμε πως είναι οι μητρικές των iPhone πριν αυτές γεμίσουν με τους αισθητήρες τα διάφορα chip και DMCs.

Iphone 5 logic boards

[via 9to5Mac]

One thought on “Το νέο iPhone έρχεται με το νέο A6 chip

Comments are closed.