jOBS: Πληροφορίες για την ταινία του Steve Jobs

Οι υπεύθυνοι της ταινίας για την βιογραφία του Steve Jobs, ‘jOBS’ όπως ονομάστηκε στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ashton Kutcher στο ρόλο του πρώην CEO της Apple δημοσίευσαν νωρίτερα σήμερα ένα δελτίο τύπου για να ανακοινώσουν ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο.

Όπως μπορούμε να δούμε και σε πρόσφατο δημοσίευμα του 9to5Mac, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο ιστορικό γκαράζ που ο Steve Jobs μαζί με τον Steve Wozniak ίδρυσαν την εταιρία Apple. Εκτός από αυτό όμως θα δούμε και σκηνές από το σπίτι του Steve Jobs στο Los Altos, το μέρος όπου μεγάλωσε.

Την ταινία του Steve Jobs θα γράψει ο Aaron Sorkin και με την βοήθεια του Steve Wozniak θα την κάνει όσο πιο αυθεντική γίνεται. Ο Ken Segall συγγραφέας του βιβλίου ‘Insanely Simple’ αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα στο blog του. “Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτιάξει κανείς την ταινία του Steve Jobs. Μπορεί να γίνει μια μικρή παραγωγή με κάποιον άγνωστο σκηνοθέτη και κάποιο περίεργο όνομα ή μπορείς να πληρώσεις τον βιογράφο του Walter Isaacson κάμποσα εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα του βιβλίου και να ετοιμαστείς για ακόμα περισσότερα αργότερα. Αυτό είναι που κάνει και η Sony.” Ακόμα ο Segall αναφέρει ότι η κίνηση της Sony θα πρέπει να ξεκινήσει με την δόξα του Macintosh και μετά να δείξει τον Jobs που μπαίνει στην Apple. Μετά θα πρέπει να δείξει την φάση που έγινε με την NeXT και αυτό να οδηγήσει στο ότι ο Jobs δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Apple ή αυτή χωρίς αυτόν. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας θα πρέπει να δείχνει τον Jobs που προσπαθεί να πείσει την Apple να αγοράσει την NeXT, μόνο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου, μετά την επιστροφή του σαν Apple CEO και την ανάκτηση της θέσης του στη ζωή. Το τέλος της ταινίας θα πρέπει να δείχνει έναν κόσμο γεμάτο δυνατότητες.

Η Sony δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται να ακολουθήσει τις οδηγίες του Segall και μπορεί από τώρα να είναι προφανείς ότι η ταινία με πρωταγωνιστή τον Ashton Kutcher θα έχει μια διαφορετική τροπή από το ύφος της βιογραφίας του Walter Isaacson. Όπως και να έχει είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε την ταινία του Steve Jobs και πως αυτή θα μεταδοθεί στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε το δελτίο τύπου στη συνέχεια ή επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας.

LOS ANGELES, May 18, 2012 /PRNewswire/ — The film chronicling the life of Steve Jobs, the Apple Inc. co-founder and charismatic master of innovation, begins principal photography in June and in keeping with the project’s commitment to accuracy and authenticity, will film early scenes in the actual Los Altos home where Jobs grew up and in the historic garage where he and Steve Wozniak founded Apple.

Titled jOBS, the biopic stars Ashton Kutcher as the iconic Silicon Valley visionary, and will shed new light on Steve Jobs’ most defining and personal moments, motivations, and the people that drove him. The film covers Jobs from his early years as an impressionable youth and wayward hippie, through his initial successes and infamous ousting, to his storybook return and ultimate triumphs as a man who set out to change the world and did just that.

Executive producer Mark Hulme and Five Star Feature Films launched the production immediately following Jobs’ retirement in August 2011. Screenwriter Matt Whiteley, while penning the script, utilized a team of expert researchers based on months of exhaustive research and interviews with Steve Jobs’ friends, colleagues, and mentors to develop the most truthful and gripping picture of Jobs’ life.

From director Joshua Michael Stern (Swing Vote, Neverwas), and Oscar winning cinematographer Russell Carpenter (Titanic), jOBS details the major moments and defining characters that influenced Steve Jobs on a daily basis from 1971 through 2000.

jOBS chronicles the 30 most defining years of Steve Jobs’ life, as seen through his, colleagues’, and friends’ eyes. Dark, honest, and uncompromising, jOBS plunges into the depths of his character, creating an intense dialogue-driven story that is as much a sweeping epic as it is an immensely personal portrait of Steve Jobs’ life.

A rousing narrative of this business and tech icon, jOBS pulls no punches and does not speculate, telling only the candid and captivating account of the life of Steven Paul Jobs.

The film is represented by Creative Artists Agency.

jOBS will be released in late fall 2012. For more information go to www.thejobsmovie.com.