Hardware λεπτομέρειες για το iPhone 5 και περισσότερα για τους χάρτες της Apple

 

Το 9to5Mac έχει τώρα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το iPhone επόμενης γενιάς που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.

Αν και έχουμε ήδη αναφέρει ότι έχει οθόνη με ανάλυση 1136×640, τελείως νέο σχεδιασμό backcase και κατασκευή που θυμίζει unibody μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε τι κρύβει μέσα και ποιες είναι οι δυνατότητες του.

Το νέο iPhone που έρχεται με iOS 6 τρέχει με Darwin Kernel Version 13.0.0 και έχει επεξεργαστή ARM S5L8950X. Ο επεξεργαστής της Samsung 5L8950X έχει κατασκευαστεί στο ίδιο μέρος που κατασκευάστηκαν και οι υπόλοιποι επεξεργαστές της σειράς AX. Ο νέος 5L8950X είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον 5L8940X που φοράει το iPhone 4S και τον 5L8945X που φοράει το iPad 3ης γενιάς αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τη μπορεί να σημαίνει αυτό σε θέμα ταχύτητας ή πυρήνων.

Εσωτερικά στην Apple ο επεξεργαστής είναι γνωστός ως Α5-**** (δεν αναφέρεται το πλήρες όνομα για να μην αποκαλυφθεί η πηγή). Όσο για τα γραφικά, το νέο iPhone θα έχει ένα νέο GPU chip το οποίο θα συνεχίσει να είναι πάνω στον επεξεργαστή και θα ονομάζεται SGX543RC* (το αστεράκι είναι ακόμα ένα ψηφίο που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη της πηγής). Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τα γραφικά. Η μνήμη στο νέο iPhone θα είναι 1GB όπως και στο iPad 3ης γενιάς.

Η συσκευή τρέχει iOS 6 seed 10A33X με iBoot-153x.x – το iOS 5 έχει iBoot-12xx.x.x ανάλογα πάντα την συσκευή και την έκδοση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποια prototypes αυτής της συσκευής χρησιμοποιούν παλίά Qualcomm baseband chip. Η συγκεκριμένη συσκευή χρησιμοποιεί αυτό που υπάρχει και στο iPad 3ης γενιάς στο 4G μοντέλο. Αυτό γιατί οι testers/developers δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στο σε κάποιο άλλο baseband. Το τελικό iPhone5,1 με κωδική ονομασία N41AP περιμένουμε να φοράει τα τελευταία Gobi chip που θα επιτρέψουν να υπάρχει χαμηλή κατανάλωση σε κλήσεις και data σε διάφορους παρόχους.

Ακόμα το 9to5Mac έμαθε ότι η Apple βρίσκεται ακόμα στην ανάπτυξη του iOS 6 και έτσι μπορεί να μια ανακοίνωση της νέας συσκευής να είναι πολύ πιθανή τον Οκτώβριο και όλα αυτό πρέπει να είναι αρκετά εύκολο, τόσο ώστε να γίνει και νωρίτερα.

Τέλος η Apple θα χρησιμοποιήσει τους δικούς τις χάρτες στο νέο iOS και θα εγκαταλείψει αυτούς της Google. Υπάρχει και το παρακάτω screenshot αλλά σίγουρα η Apple πρόκειται να αλλάξει διάφορα, όπως γραμματοσειρές και γραφικά μέχρι την κυκλοφορία του. Αυτό όμως που μπορούμε να δούμε και διαφέρει από την προηγούμενη αναφορά του BGR, είναι ότι το κουμπάκι locate me που βρίσκει την τοποθεσία μας δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιο άλλο κουμπάκι για 3D και αυτό για να μην πατάμε λάθος κουμπί. Με αυτό το άρθρο μας εξηγεί ότι οι 3D χάρτες θα χρησιμοποιούνται περισσότερο στο iPad παρά στο iPhone.

 

One thought on “Hardware λεπτομέρειες για το iPhone 5 και περισσότερα για τους χάρτες της Apple

Comments are closed.