H Apple κυκλοφόρησε ένα έγγραφο με λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια στο iOS

Νωρίτερα σήμερα η Apple κυκλοφόρησε ένα έγγραφο που έχει λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια του iOS.

Η Apple σχεδίασε το iOS με ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας. Η διασφάλιση πληροφοριών είναι κρίσιμη για όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα αν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της εταιρίες και των πελατών ή αποθήκευση προσωπικών φωτογραφιών, πληροφορίες τραπεζών και διευθύνσεις. Επειδή οι πληροφορίες του κάθε χρήστη είναι σημαντικές, οι iOS συσκευές είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο ασφαλείας χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο τα δεδομένα του χρήστη.

Οι iOS συσκευές παρέχουν αυστηρές τεχνολογίες ασφαλείας και δυνατότητες και πάλι όμως είναι τόσο εύκολες στη χρήση. Οι συσκευές έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να κάνουν την ασφάλεια να ενοχλεί ελάχιστα μόνο τον χρήστη. Πολλές δυνατότητες ασφάλειας είναι ενεργοποιημένες από την αρχή, έτσι ώστε τα τμήματα IT να μη χρειάζεται να κάνουν ειδικές ρυθμίσεις. Και επίσης κάποιες βασικές ρυθμίσεις όπως ή κρυπτογράφηση της συσκευής και η ασφάλεια δεδομένων δεν μπορούν να αλλαχτούν για να μην τις απενεργοποιήσουν οι χρήστες κατά λάθος.

Το έγγραφο καλύπτει και άλλα θέματα όπως την αρχιτεκτονική του συστήματος, κρυπτογράφηση και προστασία δεδομένων δεδομένων, ασφάλεια δικτύου και προσβάσεις της συσκευής. Δείτε το PDF εδώ.

[via p0sixninja | iClarified]