Η RIM κατηγορεί την Apple σχετικά με τις ψήφους για τη nano-SIM

Όπως είδαμε και σε προηγούμενο post η Apple θέλει να κρατήσει το γνωστό σχέδιο της SIM και της micro-SIM στην επόμενη γενιά SIM όμως η RIM και η Nokia έχουν εντελώς διαφορετικά σχέδια.

Η RIM μπορεί να βρίσκεται σε αναταραχή, αλλά αυτό δεν της απαγορεύει να διαφωνεί σχετικά με την τακτική που θέλει να ακολουθήσει η Apple για την nano-SIM, ακόμα και η Nokia εκφράζει διαμαρτυρία για την τακτική ψήφου της εταιρίας του Cupertino σχετικά με τα σχέδια που θέλει να ακολουθήσει στην επόμενη γενιά καρτών. Σε επιστολή που απέστειλε η RIM προς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων (ETSI) αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κατηγορεί τρεις εργαζόμενους της Apple για την εκ νέου εγγραφή τους και όπως αναφέρει η RIM αυτή είναι μια τακτική για να αυξήσει το βάρος της ψήφου προς το nano-SIM σχεδιασμό της Apple.

Η ανησυχία της RIM είναι ότι η Apple και η Vodafone προσπαθούν να κερδίσουν επιπλέον ψήφους μέχρι να αποφασιστεί από τα μέλη της ETSI ο σχεδιασμός της nano-SIM. Ο σχεδιασμός που έχει επιλέξει η Apple είναι όμοιος με αυτόν της micro-SIM και απλά απαιτεί έναν αντάπτορα για να χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες συσκευές αντίθετα με τις υπόλοιπες εταιρίες που προτιμούν να αλλάξει το πρότυπο σε όμοιο με αυτό της flash memory.

[via SlashGear]