Ένα εικονίδιο στη Retina display του νέου iPad έχει περισσότερα pixel από το desktop του πρώτου Mac OS

Σίγουρα κάποιοι θα έχετε δουλέψει το Mac OS στον πρώτο Macintosh και θα θυμάστε το γκρίζο desktop. Για όσους δεν γνωρίζουν όμως, ο πρώτος Macintosh κυκλοφόρησε το 84 και είχε οθόνη 9″ με μέγιστη ανάλυση 512×342.

Η Retina display που η Apple κυκλοφόρησε με το νέο iPad, είναι ίσως η πιο απίθανη οθόνη στο μέγεθος της που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε καταναλωτικό προϊόν. Φανταστείτε ότι η ανάλυση της είναι λίγο μικρότερη από αυτή που έχει η Apple Cinema Display 27″. Για την ακρίβεια η οθόνη του iPad 3ης γενιάς έχει ανάλυση 2048×1356 και η Thunderbolt ή Cinema display της Apple έχει 2560×1440.

Το Gizmodo έκανε πρόσφατα μία σύγκριση και ανακάλυψε ότι ένα εικονίδιο εφαρμογής για την Retina display του νέου iPad έχει περισσότερα pixels από το desktop του Mac OS Classic.

Ενώ τα εικονίδια στο iPad είναι 144px, η Apple απαιτεί από τους developers να φτιάχνουν 512x512px εικονίδια για τις εφαρμογές που στέλνουν στο App Store. Αυτό ίσως για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χρειαστούν κάποια ανανέωση στο μέλλον με το επόμενο iPad. Δείτε το κανονικό μέγεθος του desktop και του εικονιδίου στη συνέχεια.

Camera+ 3.0 Icon (Full size)

Mac OS 6 Desktop

One thought on “Ένα εικονίδιο στη Retina display του νέου iPad έχει περισσότερα pixel από το desktop του πρώτου Mac OS

Comments are closed.