Ο Tim Cook συναντά τους μετόχους και μιλά για την επιτυχία της Apple

Όπως αναφέρει και το CNBC, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μετόχων της Apple στο Cupertino και υπήρξαν αρκετά θέματα για συζήτηση.

Ο Tim Cook δήλωσε ότι η Apple συνεδριάζει για τον σχολιασμό των επιτυχιών της με τους μετόχους για πρώτη φορά μετά την απουσία του Steve Jobs, πρώην CEO της Apple, και αναφέρει ότι η εταιρία ετοιμάζει προϊόντα για φέτος που θα μας τρελάνουν. Κατά την συνάντηση αυτή, ο Cook ανέλυσε τις μεγάλες επιτυχίες της Apple τα τελευταία χρόνια συσχετίζοντας τες με αυτές του Facebook.

Δεν υπάρχει μέρα που να περνά, χωρίς να γίνετε αισθητή η απουσία του!

Με αυτό το μήνυμα έκανε την εισαγωγή του ο Tim Cook, καθώς βρισκότανε πάνω στην σκηνή κατά τη διάρκεια συνάντησης των μετοχών. Ο Cook έλαβε τα συλλυπητήρια χιλιάδων και δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πορεία του Steve Jobs, ο οποίος απεβίωσε το 2011, καθώς αυτό θα επιθυμούσε και ο συνιδρυτής της Apple.

Μετά από αυτή τη σύντομη εισαγωγή, ο CEO έστρεψε την προσοχή του σε προϊόντα της Apple τα οποία κυκλοφόρησαν το προηγούμενο έτος με ιδιαίτερη έμφαση στο iPhone 4S και το Siri. Σχολίασε επίσης την εξαιρετική φωτογραφική του μηχανή καθώς και τις δυνατότητες που παρέχει το iCloud.

Στη συνεχεία αναφέρει ότι το iPod παραμένει να είναι το καλύτερο mp3 player της αγοράς με μερίδιο γύρο στο 70% καθώς επίσης και οι νέες εκδόσεις του MacBook Pro, MacBook Air και iMac δείχνουν το πρωτοποριακό πνεύμα της Apple. Το App Store, είναι πλέον μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πάνω από 550.000 εφαρμογές προσφέροντας έτσι πολλές θέσεις εργασίας σε προγραμματιστές.

Η Apple έχει κερδίσει 108 δισεκατομμύρια δολάρια όπως είδαμε και στα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού έτους μια αύξηση ύψους 43 δις. δολαρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η οικονομική ανάπτυξη της εταιρίας του Cupertino είναι πολύ πιο μεγάλη από την ανάπτυξη των HP, Dell, Nokia ,HTC Google και RIM μαζί. Είναι ένα αποτέλεσμα άκρος εντυπωσιακό, δήλωσε ο Tim Cook, καθώς λίγα χρόνια πριν η Apple είχε έσοδα της τάξης των 5 δις. δολαρίων.

H Apple και το Facebook βρίσκονται σε κόντρα μεταξύ τους καθώς υπήρξε πρόβλημα με την ενσωμάτωση του στο Ping και μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία της εφαρμογής του Facebook για το iPad. Ο Tim Cook σε αυτές τις φήμες απάντησε:

Δεν υπάρχει καμία έχθρα. Έχουμε κάνει πολλά μαζί και πάντα πίστευα πως οι δύο εταιρίες θα μπορούσαν να κάνουμε πάρα πολλά μαζί. Έχουμε ενσωματώσει το Twitter, κάτι που είναι τέλειο και για το Twitter αλλά πολύ πιο τέλειο για τους χρήστες μας.

Όσον αφορά την τεράστια ρευστότητα της Apple, ο Cook απάντησε:

Σκεφτήκαμε πολύ για τη ρευστότητα και το διοικητικό συμβούλιο έχει δοκιμάσει αυτό που θα μπορούσε να είναι το καλύτερο για το συμφέρον των μετοχών. Έχουμε ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια στην αλυσίδα εφοδιασμού κτλ καθώς και στον τομέα λιανικής.

Στη συνέχεια κάποιος μέτοχος-επενδυτής ρώτησε τον Cook αν σκέφτεται να αγοράσει την Ελλάδα που αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους, κάτι για το οποίο γίνεται λόγος παντού σήμερα. Διάφορα Ελληνικά blogs και εφημερίδες γράφουν αυτή την ερώτηση χαριτολογώντας ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για κάτι εντελώς υποτιμητικό!

Ο Cook απάντησε:

Έχουμε εξετάσει διάφορα πράγματα, αλλά όχι αυτό.