Συντομεύσεις για κλήσεις και μηνύματα στην Home Screen από τον Jeff Broderick

Πριν λίγο καιρό ο Jeff Broderick έδωσε μία λύση για όλους όσους θέλουν να έχουν συντομεύσεις για τους διακόπτες των ρυθμίσεων του iOS. Αν και η Apple σταμάτησε την υποστήριξη αυτών των συντομεύσεων στην πρώτη beta του iOS 5.1 ο developer συνέχισε αυτή την προσπάθεια  του και πριν λίγο καιρό δημιούργησε το QuickContact.

Με αυτό οι χρήστες που βρίσκονται ακόμα στο iOS 5.0.1 μπορούν να έχουν στη Home Screen τους τις επαφές που χρησιμοποιούν πιο συχνά με τα εικονίδια που αυτοί έχουν επιλέξει από το QuickContact.

Το QuickContact μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εικονίδια για τη Home Screen για τους ανθρώπους που θέλουμε να καλέσουμε ή να στείλουμε μήνυμα, επιλέγοντας ένα από τα 15 εικονίδια που έχει σχεδιάσει ο Broderick ή κάνοντας upload το εικονίδιο της επιλογής μας, όλα μπορούν να γίνουν μέσα από το Safari και δεν χρειάζεται να έχουμε κάποια άλλη εφαρμογή. Μόλις δώσουμε τα στοιχεία για την πρώτη μας επαφή και επιλέξουμε το εικονίδιο που θέλουμε θα πρέπει να κάνουμε εγκατάσταση το profile που θα δούμε, αυτό θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε τις συντομεύσεις σωστά. Το μόνο μειονέκτημα σε όλο αυτό είναι ότι κάθε φορά που πατάμε κάποια από τις συντομεύσεις ανοίγει πρώτα ο Safari και μετά πραγματοποιεί την κλήση ή την αποστολή μηνύματος.

[ MacStories ]