Χειριστείτε τα πολλά notifications του iMessage με τις επιλογές επαφών

Το MacStories σήμερα ασχολείται με την λύση ενός προβλήματος που απασχολεί διάφορους MacUsers από την στιγμή που κυκλοφόρησε το Messages beta για Mac. Το πρόβλημα είναι αυτό με τις ειδοποιήσεις που από την στιγμή που κάναμε εγκατάσταση το Messages στο Mac άρχισαν να γίνονται αρκετές.

Ειδικά αν χρησιμοποιείτε το iMessage ή την εφαρμογή Messages στο Mac για chat με πολλά άτομα μπορείτε να δείτε έναν καταιγισμό από notifications στην οθόνη της συσκευής σας τα οποία έχουν δόνηση και ήχο αν δεν έχετε αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις. Σαν παλιοί χρήστες του iChat το έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετά τις τελευταίες μέρες και τώρα με την εφαρμογή για Mac τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα από πριν. Υπάρχουν φορές που το iPhone μας δείχνει 50-60 ή και παραπάνω μηνύματα στα Messages και αυτό συμβαίνει φυσικά επειδή τώρα πια οι περισσότεροι χρήστες που έχουν στη κατοχή τους Mac, μπορούν να στείλουν άμεσα από τον υπολογιστή τους μηνύματα. Μερικές φορές η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τα notifications της εφαρμογής Messages στο iPhone ή στο iPad.

Όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέλουμε να γυρίσουμε στο iChat και να αφήσουμε την εφαρμογή Messages για αργότερα το καλοκαίρι. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν προτείνουμε την λύση που ανακάλυψαν τα παιδιά από το MacStories.

Στο iOS όπως γνωρίζουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τον ήχο του μηνύματος ή της κλήσης σε κάθε επαφή χωριστά. Αυτό λοιπόν που μπορείτε να κάνετε για αυτούς που σας ενοχλούν συνεχώς είναι να πάτε στην επαφή τους στο iPhone σας και να πατήσετε Edit. Μετά πρέπει να κάνετε scroll μέχρι την επιλογή “text tone”.

Μόλις βάλετε την επιλογή “text tone” στο none, όταν λάβετε μήνυμα από την συγκεκριμένη επαφή, το iPhone σας δεν θα πρέπει να σας ειδοποιήσει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μόλις αλλάξουμε αυτή την επιλογή θα χάνουμε τα μηνύματα που μας έρχονται, αντίθετα μόλις ανοίξουμε την εφαρμογή Messages στο Mac ή στο iPhone θα πρέπει να δούμε όλα τα μηνύματα για τα οποία δεν ειδοποιηθήκαμε, αλλά και όλα αυτά που ήρθαν και δεν έχουμε δει. Ένα πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσουμε είναι αυτό με την μπάρα που γυρνάει πάνω από την status bar στο iPhone κάθε φορά που λαμβάνουμε ένα μήνυμα. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα να ξεχάσουμε τελείως ότι κάνουμε μια κουβέντα με κάποιον επειδή δεν έχουμε ακούσει την δόνηση ή τον ήχο.

Ακόμα προτείνουν έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει όλη αυτή η δουλειά σε κάποιο μελλοντικό update του iOS 5 που θα πρόσφερε καλύτερη διαχείριση των ειδοποιήσεων και σίγουρα χρειάζεται περισσότερο τώρα που το iMessage είναι ενσωματωμένο στο iChat και αυτό μας οδηγεί στο να λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα στις iOS συσκευές μας. Εκεί είναι που θα βοηθούσε η δυνατότητα να κάνουμε mute (σίγαση) κάποιες συζητήσεις. Όπως βλέπουμε και στο παρακάτω screenshot, θα ήταν καλό να μπορούμε να κάνουμε mute μια συζήτηση από αρκετά άτομα αλλά όχι την συζήτηση που έχουμε με ένα συγκεκριμένο άτομο που συμπεριλαμβάνεται σε αυτή.

Συγκεκριμένα αυτό που προτείνουν είναι ένα απλό εικονίδιο δίπλα από κάθε συζήτηση που κάνοντας tap πάνω του θα μπορούμε να κάνουμε mute την συγκεκριμένη συζήτηση αλλά όχι τα άτομα που βρίσκονται σε αυτή.
Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούνε να κάνουν mute τις ειδοποιήσεις από διάφορες συζητήσεις με πολλά άτομα αλλά όχι και τα άτομα από αυτές.

Μια αρκετά έξυπνη λύση αλλά εμείς περιμένουμε να δούμε και με ποιον τρόπο θα το αντιμετωπίσει η Apple με τη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Messages, γιατί όπως μπορείτε να καταλάβετε, διαφορετικά θα βλέπουμε και θα ακούμε ειδοποιήσεις από όλους μας τις συσκευές κάτι που δεν είναι και τόσο έξυπνο.