Apple: Δεν υπάρχει το bug που έχει αναφερθεί στο παρελθόν για το iMessage

Μετά τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλους “Apple Genius” σε κάποιο κατάστημα λιανικής, ένα πελάτης άρχισε να λαμβάνει μηνύματα που στάλθηκαν στο iPhone του υπαλλήλου. Ενώ το Gizmodo έχει ήδη αναφέρει πως αυτό είναι κάποιο bug, η Apple λέει ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ακολούθησε το συνηθισμένο πρωτόκολλο.

Για να βοηθήσει τον πελάτη ο οποίος χρησιμοποιούσε το iPhone χωρίς SIM, ο υπάλληλος της Apple τοποθέτησε την δική του κάρτα SIM στο τηλέφωνο. Δυστυχώς, το iPhone κράτησε αυτό τον αριθμό, έτσι οποιά μηνύματα στάλθηκαν στο τηλέφωνο του υπαλλήλου μετά στάλθηκαν και στο τηλέφωνο του πελάτη.

Ήταν μία από τις περιπτώσεις που συμβαίνουν μία στο εκατομμύριο. Αν ο υπάλληλος είχε απλά απενεργοποιήσει και ενεργοποιήσει το iMessage, ή αν είχε τοποθετήσει μία διαφορετική κάρτα SIM, τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Η αντιπρόσωπος της Apple, Natalie Harrison αναφέρει στο The Loop:

 Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση στην οποία ο υπάλληλος δεν ακολούθησε την σωστή διαδικασία και χρησιμοποίησε την προσωπική του SIM για να βοηθήσει κάποιον πελάτη που δεν είχε δική του λειτουργική κάρτα SIM. Όλο αυτό οδήγησε σε μια κατάσταση η οποία έχει επιλυθεί πια από τον ίδιο υπάλληλο.