Η Apple πρόκειται να αγοράσει την Tom Tom;

Φαίνεται ότι ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές συστημάτων πλοήγησης είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει μια συμφωνία με την Apple για την χορήγηση των χαρτών της. Μιλάμε για τη εταιρία Tom Tom και υπάρχουν επίσης πληροφορίες για την εξαγορά της από την Apple.

Αυτή η είδηση έρχεται από μία αναφορά του Hans Slob, ενός αναλυτή της Rabo Securities στην οποία μπορούμε να δούμε μια πιθανή συμφωνία με την εταιρία του Cupertino και την Tom Tom κάτι που θα οδηγήσει στην χαρτογράφηση των εφαρμογών στις iOS συσκευές. Ο αναλυτής όμως θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει και κάποια πιθανότητα για την εξαγορά της Tom Tom από την Apple.

Και οι δύο απόψεις είναι καλές και η Apple χρειάζεται να βγάλει τους χάρτες της Google από τις συσκευές της με τον ανταγωνισμό που υπάρχει με τις συσκευές Android. Επίσης αυτό είναι κάτι που σίγουρα συμφέρει την Tom Tom αφού μετά από την κυκλοφορία των smartphones  με τεχνολογία GPS η εταιρία έχει δει αρκετά μεγάλη μείωση στις πωλήσεις των συσκευών της που είναι αποκλειστικά για πλοήγηση.

Η εξαγορά της Tom Tom από την εταιρία του Cupertino σίγουρα θα φέρει ένα νέο όνομα στον τομέα των GPS. Τα παραπάνω νέα δημιούργησαν μια ισχυρή εμπιστοσύνη για τους επενδυτές οδηγώντας την μετοχή σε αύξηση +10%. [iSpazio]