Η Apple τώρα αξίζει $500 δις

Η μετοχή της Apple χτύπησε πριν λίγο τα $500 δις με την βοήθεια της ανακοίνωσης του media event για το iPad 3 που έγινε νωρίτερα σήμερα. Με ένα τέτοιο επίτευγμα η Apple έχει μόλις ένα νέο υψηλό ποσό 52 εβδομάδων μετά από ώρες διαπραγμάτευσης.

Σήμερα η μετοχή της Apple άρχισε να ανεβαίνει αφού η Apple άρχισε να στέλνει τις προσκλήσεις για το iPad 3 event που θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στην California. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε η μεγάλη τιμή της Apple μετοχής που εκτινάχτηκε στις διακοπές και τα 37 εκατομμύρια iPhone και αλλά και τα 15.7 εκατομμύρια iPad που κατάφερε να που πουλήσει.

Με την μετοχή της Apple στα $500 δις, η Apple τώρα είναι η μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη εταιρία με διαφορά $90 δις στον κόσμο ακόμα και από την γιγαντιαία Exxon. Για όσους αναρωτιούνται, η Google βρίσκετε στα $200 δις.

Η μετοχή της Apple έκλεισε σήμερα στα 535.41 αλλά γρήγορα αυξήθηκε στα 536 μετά τη διαπραγμάτευση. Αυτό ήταν που έδωσε στην Apple το επίτευγμα για το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια. [Business Insider | 9to5Mac]