H Apple ενδιαφέρεται για την βιομηχανία της τηλεόρασης εδώ και χρόνια

Τώρα τελευταία υπάρχουν αρκετές φήμες σχετικά με την τηλεόραση που μπορεί να κυκλοφορήσει η Apple. Ενώ έχουμε δει διάφορους αναλυτές και αυθεντίες να περιμένουν μια μεγάλη αλλαγή από την εταιρία του Cupertino υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν ότι η Apple δεν πρόκειται να τα καταφέρει σε αυτό τον τομέα.

Η Apple βρίσκεται στην βιομηχανία της τηλεόρασης από το 2006, τη χρονιά που αποκάλυψε και την πρώτη έκδοση του Apple TV. Όμως, οπως μπορούμε να δούμε και από την παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ότι η Apple προσπαθεί αρκετά χρόνια να πάρει θέση και στο σαλόνι μας.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα prototype κουτί τηλεόρασης που η Apple έδωσε σε μερικούς πάροχους καλωδιακής το 1996. Το κουτί μοιάζει αρκετά με το Pippin της Apple (η παραπάνω φωτογραφία), άλλο ένα prototype παιχνιδοκονσόλας, το κουτί είχε διάφορες υποδοχές όπως αυτές του καλωδίου coax και του ethernet.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τον Rob Gould, ο οποίος αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω στο AOL HD project:

Όταν κάνει boot θα δείτε τον Mac OS Finder στην τηλεόραση σας και στο κάτω μέρος τις επεκτάσεις που φορτώνουν (όπως και στο Mac OS Classic). Το “κουτί” μπορεί να αναπαράγει MPEG1 stream στα 1.544mbps τα οποία δεν ήταν και άσχημα για standard definition.

Προφανώς το κουτί δεν κυκλοφόρησε ποτέ κανονικά στην αγορά, αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον που κυκλοφόρησε κάτι τέτοιο από την Apple το 1996. Για να μην πούμε πόσο περισσότερο ανυπομονούμε να δούμε τώρα την κίνηση της Apple για TV set.

[ iDownloadBlog ]

One thought on “H Apple ενδιαφέρεται για την βιομηχανία της τηλεόρασης εδώ και χρόνια

Comments are closed.