Tip: Rebuild της βιβλιοθήκης του Camera Roll

Πολλές φορές, οι χρήστες που έχουν κάνει jailbreak την συσκευή τους, μπορεί να χρειαστεί να κάνουν rebuild την βιβλιοθήκη του Camera Roll. Το Camera Roll αποτελείται από όλες τις φωτογραφίες που αποθηκεύονται στο iPhone μας, είτε αυτές είναι φωτογραφίες από την κάμερα, είτε screenshots είτε εικόνες από τον Safari κλπ.

Το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί είτε αν κάνουμε restore από back up, είτε προσθέσουμε φωτογραφίες στην library του iPhone χειροκίνητα (με ssh,sftp κλπ). Για αυτό αν οι φωτογραφίες που μόλις περάσατε στο iPhone μέσω SFTP δεν εμφανίζονται στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε rebuild την βιβλιοθήκη.

  1. Πλοηγηθείτε στην διαδρομή “/private/var/mobile/Media/PhotoData“, μέσω SSH, SFTP, μέσω καλωδίου(PhoneView, iFunBox) ή μέσω του iFile.
  2. Διαγράψτε όποια αρχεία από τα παρακάτω υπάρχουν στην συσκευή σας στον φάκελο που πλοηγηθήκατε προηγουμένως.
  • com.apple.photos.caches_metadata.plist 
  • Photos.sqlite 
  • PhotosAux.sqlite

Αν διαγράψατε όσα αρχεία βρήκατε (σύμφωνα με την παραπάνω λίστα), μπορείτε να κάνετε reboot την συσκευή σας. Όταν το iPhone ανοίξει, τρέξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες ή Photos. Μην τρομάξετε αν οι φωτογραφίες σας δεν εμφανιστούν αμέσως, σε λίγα δευτερόλεπτα η βιβλιοθήκη θα αρχίσει να δημιουργείται εξ αρχής.

 

One thought on “Tip: Rebuild της βιβλιοθήκης του Camera Roll

Comments are closed.