Οδηγός: Πώς να ενεργοποιήσετε το FaceTime μέσω 3G στο iOS 5

Photo Nov 16 2 15 35 AM e1321438643400

Πριν την κυκλοφορία του iOS 5 και σε πάρα πολλές beta είδαμε κομμάτια κώδικα ότι μπορεί να υπάρχει μια δυνατότητα να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κλήσεις FaceTime μέσω 3G.

Το FaceTime από την στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στο iPhone 4 αλλά πάντα είχε το μειονέκτημα επειδή δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσω 3G, αλλά μόνο με Wi-Fi.

Η Apple πρόσθεσε αυτή την δυνατότητα του FaceTime μέσω 3G στο iOS 5 αλλά την άφησε κρυμμένη και απενεργοποιημένη, λογικά γιατί το 3G αφορά και τους φορείς εκτός από τον χρήστη.

Για όλους όμως όσους γνωρίζουν τι κοστίζει και χρειάζονται αυτή την δυνατότητα στη συσκευή τους δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες.

Αντίθετα με άλλους οδηγούς που έχουμε δημοσιεύσει τον τελευταίο καιρό, σε αυτόν θα πρέπει η συσκευή μας να είναι jailbroken.

Οδηγίες

Αρχικά θα πρέπει να βρούμε και να εγκαταστήσουμε από το Cydia το iFile αν δεν υπάρχει ήδη στην συσκευή μας.

Με το iFile θα πρέπει να πλοηγηθούμε στο /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/

Εκεί θα βρούμε το αρχείο N90AP.plist

Μόλις το ανοίξουμε θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το <dict> και στη συνέχεια το <key>capabilities</key> και από κάτω του να προσθέσουμε το <key>3Gvenice</key><true/>.

Photo Nov 16 1 51 09 AM e1321437905872

Σιγουρευτείτε πριν κλείσετε το iFile ότι έχετε αποθηκεύσει τις αλλαγές σας.

Θυμηθείτε μόνο να ρίχνετε μια ματιά στα MB που χρησιμοποιείται μέσω 3G για να μην έχετε κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς σας.

[ FSM ]