Η νέα Nano-SIM μπορεί να κάνει τα μελλοντικά iPhone ακόμα πιο λεπτά

Μεταξύ των λόγων που το iPhone 4 ήταν τόσο λεπτή και συμπαγή συσκευή ήταν η χρήση της microSIM, μια έκδοση του προτύπου της κάρτας SIM που έχει συρρικνωθεί στο μισό από το κανονικό μέγεθος. Μια νέα πρόοδος στην τεχνολογία SIM μπορεί να κάνει το πολυαναμενόμενο iPhone 5 της Apple ακόμα πιο λεπτό.

Η GigaOM αναφέρει ότι το πρότυπο  nano-SIM έχει προταθεί από την Glesecke & Devrient, την εταιρεία που δημιούργησε αρχικά την κάρτα SIM. Το προτεινόμενο πρότυπο είναι τρεις φορές μικρότερο από την microSIM και 15% λεπτότερο, καθιστώντας το μια συναρπαστικά δυνατή επιλογή για την δημιουργία πιο λεπτών συσκευών στο μέλλον.

Το νέο πρότυπο είναι επίσης πλήρως συμβατό είτε με τη microSIM είτε με την μεγάλου μεγέθους SIM, χρησιμοποιώντας ένα απλό αντάπτορα.

Συνεχίζοντας για να μειωθεί το μέγεθος των εσωτερικών εξαρτημάτων του iPhone, η nano-SIM είναι κάτι που συμβαδίζει με τα σχέδια που έχει η Apple για το μέλλον. Το κάθε χιλιοστό πια μετράει στα κινητά τηλέφωνα του σήμερα και δεν θα μας έκανε έκπληξηεντυπωσιαζόμουν αν αυτό δημιουργήσει τη δίοδο για τις iOS συσκευές της επόμενης γενιάς.