iOS 5 Untethered Jailbreak πολύ σύντομα χάρη σε bug που βρήκε ο pod2g

Το πολυαναμενόμενο Untethered Jailbreak για το iOS 5 ίσως να μην είναι και πολύ μακριά τελικά. Ο @pod2g που στο παρελθόν έχει βοηθήσει στο jailbreak αναφέρει στο Twitter σήμερα ότι ανακάλυψε ένα bug στο iOS 5 που πολύ πιθανόν να μας δώσει την δυνατότητα για Untethered Jailbreak.

Αν και διάφοροι hackers έχουν αναφέρει στο παρελθόν για την πιθανή ύπαρξη αρκετών exploits στο iOS 5, αυτά όμως είναι τα νέα που κυκλοφόρησαν πριν το iOS 5. Ο pod2g της Chronic Dev Team αναφέρει σήμερα για την ανακάλυψη ενός bug που θα μας δώσει το untethered jailbreak αλλά αναφέρει επίσης να μην το περιμένουμε σύντομα.

Το ότι βρέθηκε ένα νέο exploit είναι μόνο η αρχή για την ανάπτυξη ενός νέου εργαλείου που να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το exploit ώστε να κάνει jailbreak στη συσκευή μας. Μέχρι στιγμής το iOS 5 μπορεί να γίνει jailbreak αλλά μόνο tethered που σημαίνει ότι αν κλείσει η συσκευή μας θα πρέπει να βρούμε έναν υπολογιστή για να κάνουμε boot. Αυτή η λύση σίγουρα δεν είναι και τόσο κακή αλλά σίγουρα δεν βολεύει για μόνιμα.