Το iOS 5 κρύβει μπάρα αυτόματης διόρθωσης όπως αυτή του Android

Φαίνεται ότι η Apple εκτός από όλες τις δυνατότητες που γνωρίζουμε για το iOS 5, έχει και κάποιες κρυμμένες μέσα στο σύστημα οι οποίες δοκιμάστηκαν και μετά έμειναν απενεργοποιημένες. Μετά την ανακάλυψη του Panorama Mode για το iPhone 4 και 4S, o Sonny Dickson φέρνει στο φως ακόμα μία δυνατότητα που εμφανίζει τη μπάρα αυτόματης διόρθωσης από την οποία μπορούμε να επιλέξουμε την σωστή λέξη για την πρόταση μας.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή την δυνατότητα θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία που κάναμε και με το Panorama Mode. Δείτε τις οδηγίες στη συνέχεια.

Αρχικά κατεβάζουμε την εφαρμογή iBackupBot.

Ανοίγουμε iTunes, συνδέουμε το iPhone μας και κάνουμε backup.

Μέσα στο πρόγραμμα iBackupBot θα πρέπει τώρα να βρούμε το /Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist και να ανοίξουμε το αρχείο. (Αν εμφανιστεί το μήνυμα για register, πατήστε cancel και θα ανοίξει μετά).

Μόλις ανοίξει το αρχείο θα πρέπει να προσθέσουμε την γραμμή

<key>KeyboardAutocorrectionLists</key><string>YES</string>

Αποθηκεύουμε τις αλλαγές μας και κάνουμε restore από backup μέσα από το iBackupBot.

Μετά από αυτό οπουδήποτε και αν γράφουμε θα βλέπουμε την Autocorrection Bar πάνω από το πληκτρολόγιο μας στην οποία θα εμφανίζονται λέξεις ή διορθώσεις σχετικά με αυτά που γράφουμε. Αυτή η δυνατότητα που υπάρχει κρυμμένη στο iOS 5, χρησιμοποιείται στα Android αλλά για κάποιο λόγο η Apple δεν θέλησε να δώσει αυτή την δυνατότητα στο κοινό.

Thank 9to5Mac