Οδηγός: Πώς να κάνετε χειροκίνητα backup στο iCloud από το iPhone ή το iPad

Μόλις ενεργοποιήσετε το iCloud για τη συσκευή σας θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να κρατάτε backup iPhone και του iPad σας, το backup θα γίνεται αυτόματα, όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα και ο υπολογιστής που γίνεται sync είναι ανοιχτός και συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο.

Τα αυτόματα backup είναι αρκετά χρήσιμα αλλά αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τα πιο πρόσφατα backup στο iCloud πριν κάνουμε κάτι σαν restore ή jailbreak, θα πρέπει να έχουμε κάνει ένα χειροκίνητο backup.

Τα χειροκίνητα backup προτείνονται επίσης σε όλους αυτούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την δυνατότητα του αυτόματου backup.

Για να κάνουμε ένα χειροκίνητο backup στο iCloud από ένα iPhone ή iPad θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες.

Φυσικά δε χρειάζεται να πούμε ότι θα πρέπει να έχουμεμ iOS 5 και iCloud και κάποια σύνδεση Wi-Fi για να δουλέψει:

Στο iPhone μας τώρα

  • Πηγαίνουμε στα Settings/Ρυθμίσεις
  • Κάνουμε scroll μέχρι να δούμε την επιλογή iCloud στο κάτω μέρος και μετά επιλέγουμε Storage & Backup/Αποθήκευση και αντίγραφα
  • Κάνουμε scroll μέχρι να δούμε την επιλογή Back Up Now/Αντίγραφο τώρα

Μετά από λίγα λεπτά θα δούμε ότι το iOS μας εμφανίζει το χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να τελειώσει το backup και υπάρχει επίσης μια μπάρα για αυτή τη διαδικασία που μπορούμε να παρακολουθούμε. Γενικά η διαδικασία αυτή είναι αρκετά γρήγορη αλλά εξαρτάται από την ταχύτητα της σύνδεσης στο internet.

Φυσικά για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το iCloud Backup μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την συσκευή τους κανονικά και να κάνουν backup στο iTunes.

[ OS X Daily ]