Οδηγός: Πώς να χρησιμοποιήσετε το iBooks σε Jailbroken συσκευή με iOS 5

Χθες όπως είδαμε κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη επίσημη βιογραφία του Steve Jobs και ίσως να θέλετε να την αγοράσετε και να την διαβάσετε στις iOS συσκευές σας. Δυστυχώς όμως αν έχετε κάνει jailbreak στην συσκευή σας με iOS 5 δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iBooks.

Αυτό συμβαίνει επειδή η εφαρμογή iBooks κρασάρει σε iOS 5 συσκευές που είναι jailbroken και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου. Ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος για να το κάνουμε τα δουλέψει.

Τα παιδιά από το iDownloadBlog έφτιαξαν ένα video που εξηγούν πως ακριβώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το πρόβλημα και να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή iBooks ακόμα και από την jailbroken συσκευή μας.

httpv://www.youtube.com/watch?v=W5a4ofsB2_s

Αν και δεν είναι η τελική λύση (λογικά θα κυκλοφορήσει το untethered jailbreak με ενσωματωμένο fix) θα μας δώσει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το iBooks στην jailbroken συσκευή μας.

Οδηγίες

  • Αρχικά θα πρέπει να σβήσουμε την εφαρμογή iBooks και μετά να την κάνουμε ξανά εγκατάσταση από το AppStoree. Αλλά προσοχή, δεν πρέπει να ανοίξουμε την εφαρμογή.
  • Στη συνέχεια θα χρειαστούμε το iFile που μπορούμε να το βρούμε από το Cydia δωρεάν. Ανοίγουμε το iFile και από το / πηγαίνουμε στο /var/mobile/Applications/φακελο-iBooks/ και επιλέγουμε την εφαρμογή iBooks (την οποία αν έχουμε αρκετές εφαρμογές στην συσκευή μας μπορεί να δυσκολευτούμε να βρούμε) και την αντιγράφουμε στο /Applications. Για αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το SBSettings μέχρι να βρούμε τον φάκελο iBooks.
  • Πηγαίνουμε στο /Applications/iBooks.app/Info.plist και επιλέγουμε να ανοίξει με τον Property List Editor. Πηγαίνουμε στο CFBundleIdentifier και αλλάζουμε το com.apple.iBooks σε com.apple.iBooksFix.
  • Μετά κλείνουμε το iFile και κάνουμε Respring.
  • Τώρα θα πρέπει να διαγράψουμε την original εφαρμογή iBooks (θα την γνωρίσουμε από τις στρογγυλεμένες γωνίες στο εικονίδιο) και να κρατήσουμε αυτή με το τετράγωνο εικονίδιο.
  • Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το iBookstore στην συσκευή μας και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε sync βιβλία ούτε από το iTunes. Για αυτό θα πρέπει να δοκιμάσουμε να περάσουμε τα αρχεία epub μέσα με άλλους τρόπους, όπως το Dropbox ή με αυτόν που θα δούμε στο video.

One thought on “Οδηγός: Πώς να χρησιμοποιήσετε το iBooks σε Jailbroken συσκευή με iOS 5

Comments are closed.