Οδηγός: Πως να δημιουργήσετε iCloud σε iOS, Mac ή PC

Φτιάξτε τον δικό σας λογαριασμό iCloud μέσα από το iPhone, το iPod touch, το iPad, το Mac ή το PC σας. Ακολουθήστε απλά τα παρακάτω βήματα.

 

iPhone, iPad ή iPod touch

1 Σιγουρευτείτε ότι η συσκευή έχει γίνει update σε iOS 5.

Για να κάνουμε update στην συσκευή μας θα πρέπει να την συνδέσουμε στο Mac ή το PC και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες στο iTunes. Προσοχή! Πρέπει να έχουμε το iTunes 10.5.

2 Ενεργοποίηση του iCloud

Όταν ανοίξετε για πρώτη φορά την συσκευή σας μετά από την εγκατάσταση του iOS 5 θα δείτε κάποιες οδηγίες στην οθόνη για το setup του καινούριου iOS 5 αλλά και για την ενεργοποίηση του  iCloud.

Αν έχετε ήδη περάσει το iOS 5 και έχετε κλείσει το setup μην ανησυχείτε, μπορείτε να βρείτε την ενεργοποίηση του iCloud μέσα στα Settings και στην επιλογή iCloud.

3 Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις σας

Πηγαίνετε στα Settings και επιλέξτε το iCloud. Πατήστε στους διακόπτες On/Off έτσι ώστε να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες του iCloud που εσείς θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Για να ενεργοποιήσετε το Backup, επιλέξτε το Storage & Backup και εκεί ενεργοποιήστε το iCloud Backup γυρνώντας στο ΟΝ τον διακόπτη.

4 Ενεργοποιήστε τα αυτόματα downloads

Για να ενεργοποιήσετε τα αυτόματα downloads για την μουσική, τις εφαρμογές και τα βιβλία σας, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και επιλέξτε το Store.

Mac

 

1 Βεβαιωθείτε ότι το Mac σας έχει εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του OS X Lion.

Αν δεν έχετε Lion μπορείτε να το βρείτε στο Mac App Store.

Αν έχετε ήδη Lion, πηγαίνετε στο Apple μενού (πάνω αριστερά) και επιλέξτε Software Update για να κάνετε αναβάθμιση στο OS X Lion 10.7.2 ή νεότερο.

2 Ενεργοποιήστε το iCloud.

Όταν σας ζητηθεί θα πρέπει να δώσετε το Apple ID για το iCloud. Αν δεν δείτε κάποια ειδοποίηση, πηγαίνετε στο Apple menu και επιλέξτε System Preferences. Κάντε κλικ στο iCloud και δώστε το Apple ID σας και επιλέξτε τις υπηρεσίες που θέλετε να ενεργοποιήσετε.

3 Ενεργοποιήστε το Photo Stream στο iPhoto ή το Aperture.

Ανοίξτε το iPhoto 9.2 ( του iLife 11) ή το Aperture 3.2 και πατήστε στο Photo Stream στα αριστερά. Μετά πατήστε στο Turn On Photo Stream.

4 Ενεργοποιήστε τα αυτόματα downloads.

Για να ενεργοποιήσετε τα αυτόματα downloads για την μουσική, τις εφαρμογές και τα βιβλία, ανοίξτε το iTunes και πηγαίνετε στα Preferences. Εκεί κάνετε κλικ στο Store και επιλέγετε από Μουσική, Εφαρμογές και Βιβλία αυτά που θέλετε.

 

Windows PC

 

1 Κατεβάστε το iCloud Control Panel.

Για να ενεργοποιήσετε το iCloud στο Windows PC σας, κάντε εγκατάσταση το iCloud Control Panel για Windows (Θα πρέπει να έχετε Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7). Κατεβάστε το από εδώ

2 Ενεργοποιήστε το iCloud.

Από το Windows Start Menu, επιλέξτε Control Panel > Network and Internet > iCloud.

Δώστε το Apple ID σας που έχετε χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσετε λογαριασμό στο iCloud και επιλέξτε τις υπηρεσίες που θέλετε να ενεργοποιήσετε.

Απαιτείται Outlook 2007 ή 2010 για να έχετε πρόσβαση στο iCloud, στα email, στις επαφές και στα ημερολόγια. Απαιτείται Safari 5.1.1 ή Internet Explorer 8 ή νεότερο για να έχετε πρόσβαση στα bookmarks.

3 Ενεργοποιήστε τα αυτόματα downloads.

Για να ενεργοποιήσετε τα αυτόματα downloads για την μουσική σας, τις εφαρμογές σας και τα βιβλία σας, ανοίξτε το iTunes και πηγαίνετε στο menu, Edit > Preferences και επιλέξτε στο Store. Εκεί μπορείτε να επιλέξτε από Μουσική, Εφαρμογές και Βιβλία αυτά που θέλετε. Απαιτείται iTunes 10.5.

One thought on “Οδηγός: Πως να δημιουργήσετε iCloud σε iOS, Mac ή PC

  • October 13, 2011 at 05:57
    Permalink

    απο που μπορουμε να κατεβασουμε το iCloud Control Panel?

Comments are closed.