Η Apple ετοιμάζει το AirPlay Mirroring και το iMessage για Mac

Φαίνεται ότι η ομάδα του Mac OS X ετοιμάζεται να ενσωματώσει μερικές από τις μεγαλύτερες δυνατότητες του iOS μέσα στο Mac OS X. Δυνατότητες που είναι στα σχέδια για το επόμενο update του OS X είναι το iMessage και το AirPlay Mirroring.

Σύμφωνα με τις έγκυρες πηγές του 9to5Mac, η ομάδα του Mac OS X της Apple, ψάχνει να βρει τρόπους να κάνει και τις δύο τεχνολογίες κομμάτι κάποιου μελλοντικού Lion Update, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει εγγύηση ότι πρόκειται να δούμε αυτές τις δυνατότητες στο Mac OS X.

Το iMessage συγκεκριμένα έχουμε ακούσει στο παρελθόν ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του iChat που όλοι περιμένουμε, αλλά το AirPlay Mirroring μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια παρουσίαση σε Mac ή ακόμα και τον τρόπο που παίζουμε ένα παιχνίδι.

Το Mirroring δεν είναι η μόνη δυνατότητα του AirPlay που πιστεύουμε ότι θα κάνει την εμφάνιση του στο Mac, εφόσον το QuickTime X έχει την δυνατότητα να κάνει stream video σε ένα Apple TV, όπως ακριβώς γίνεται και με iPhone, iPad και iPod touch εδώ και καιρό.

Όσον φορά το iMessage, η Apple προφανώς σκέφτεται είτε να ενώσει την αντικατάσταση των SMS στο iChat είτε να φτιάξει μια νέα εφαρμογή που θα το φιλοξενήσει.

Τα παραπάνω μας δείχνουν ότι τώρα που η Apple παίζει με δύο λειτουργικά συστήματα, ένα για τις iOS συσκευές τις και ένα για το Mac προσπαθεί να δώσει τις δυνατότητες του ενός στο άλλο ψάχνοντας όμως παράλληλα να βρει και έναν τρόπο ενοποίησης.

Αυτό μπορούμε να το δούμε και από την κυκλοφορία του OS X Lion που έφερε στο Mac, την Home screen ή αλλιώς Launchpad ή ακόμα και με την ανακοίνωση της εφαρμογής FaceTime για μας που έγινε λίγους μήνες πριν.

Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ένα concept με το iMessage στο Mac OS X.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Xkfp2HNIEBM