MSN για το iChat με το Cocoon

Είτε μας αρέσει είτε όχι ο MSN Messenger υπάρχει και αυτός στις υπηρεσίες Instant Messaging και ειδικά στην χώρα μας που δεν υπάρχει πάρα πολλοί που να γνωρίζουμε το AIM/AOL ή για τους Macusers, το iChat.

Στο παρελθόν έχουμε δει μερικές λύσεις για να προσθέσουμε το MSN στο iChat. Μια από αυτές και η πιο σωστή μέχρι σήμερα ήταν ένας λογαριασμός Jabber στου οποίου τις υπηρεσίες θα έπρεπε να προσθέσουμε το MSN. Αλλά και πάλι πολλά προβλήματα αν ο Jabber server δεν είναι σωστός και ένα από αυτά είναι και τα ονόματα που συνήθως είναι περίεργα και πρέπει να αποθηκεύσουμε όλους μας τους φίλους στο Address Book στο Mac μας για να τα βρίσκουμε γρήγορα. Όλα αυτά όμως μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει και το Macgasm, πριν λίγο κυκλοφόρησε το Cocoon, ένα plugin για το iChat που μας δίνει την δυνατότητα να προσθέσουμε native MSN λογαριασμό και να συνομιλήσουμε με τους φίλους και γνωστούς μας που έχουν MSN.

Αν και το plugin ακόμα έχει μερικά bugs, φαίνεται να δουλεύει αρκετά καλά με iChat στην τελευταία seed του OS X Lion 10.7.2. Για να το κάνετε εγκατάσταση θα πρέπει απλά να το κατεβάσετε από εδώ και να τρέξετε τον εγκαταστάτη του με κλειστό το iChat. Μέτα αν πάμε να προσθέσουμε λογαριασμό θα δούμε και την επιλογή για MSN λογαριασμό, την οποία επιλέγουμε, βάζουμε τα στοιχεία μας και voilà.