Developer αποκαλύπτει τα μέτρα της Apple για συσκευές που δεν έχουν κυκλοφορήσει

Η Business Insider μίλησε με κάποιον developer ο οποίος είχε πρόσβαση στο iPad πριν ακόμα αυτό ανακοινωθεί και αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα ιστορία για το πως η Apple κρύβει συσκευές με διάφορους τρόπους ώστε αυτές να μην εμφανιστούν πριν την επίσημη ανακοίνωση τους.

Η Apple έδωσε τα iPad στους developers συνοδευόμενα από τουλάχιστον έναν μηχανικό. Έπρεπε να βρίσκονται σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Η Apple άλλαξε τις κλειδαριές στις πόρτες και πήρε τον αριθμό ταυτότητας από τα τέσσερα άτομα που είχαν πρόσβαση σε αυτό. Τα iPad ήταν φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι μένουν πάνω στο τραπέζι με ένα αντοχή καλώδιο ασφαλείας, φτιαγμένη με υλικό παρόμοιο με αυτό που  χρησιμοποιείτε για τις κλειδαριές των καταστημάτων.

Ο developer αναφέρει:

Τα iPad είχαν πάνω τους κάποια πλαίσια ώστε να μην μπορούμε να δούμε καν πως θα μοιάζουν τα iPad. Μπορούσαμε να συνδεθούμε σε αυτά έτσι ώστε να προγραμματίσουμε όπως και να χρησιμοποιήσουμε την οθόνη αφής, αλλά δεν μπορούσαμε να δούμε την κανονική τους μορφή. Μετά τράβηξαν και φωτογραφίες από την υφή του ξύλου. Αν υπήρχε κάποια διαρροή με φωτογραφίες θα μπορούσαν να δουν εύκολα από ποιον developer προερχόταν.

Όλα αυτά φυσικά δεν μας κάνουν εντύπωση, δεν κρατάς ακάλυπτο ένα προϊόν σαν το iPad, με ελάχιστες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει χωρίς να πάρεις κάποιες προφυλάξεις. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας της Apple βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο μικραίνει όλο και περισσότερο τα περιθώρια διέρρευσης πληροφοριών.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το design του iPhone 5 ή ποιες θα είναι οι δυνατότητες του, οπότε θα λέγαμε πως το σύστημα αυτό της Apple λειτουργεί.

[ Business Insider ][ TiPb ]