Η Apple δουλεύει σε scanner εφαρμογή για το iOS

Σαν απάντηση στην HP Control scanner app που αναφέραμε σήμερα, κάποια πηγή του 9to5Mac στην Apple αναφέρει σήμερα ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια εφαρμογή που ονομάζεται scanner και θα χρησιμοποιεί την κάμερα της iOS συσκευής σαν ψηφιακό scanner. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάμερα με μεγαλύτερη δύναμη από αυτή του iPad ή του iPod touch.

Η εφαρμογή θα δουλεύει ως εξής:

 

  1. Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή και κρατάει το iPhone πάνω από το έγγραφο ή το αντικείμενο που θέλει να κάνει scan. Στη συνέχεια αποθηκεύει μια εικόνα του. Η εφαρμογή της Apple μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του εγγράφου σε αυτό του γράμματος ή της επαγγελματικής κάρτας, χαρτιού A4 ή οτιδήποτε έχει σχέση με το αρχικό έγγραφο. Η αλλαγή μεγέθους περιλαμβάνει και στοίχιση των ακρών που αλλάζουν πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα απλό scan παρά με τις παραδοσιακές μεθόδους σκαναρίσματος. Μετά από αυτά ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του εγγράφου ανάλογα πως θα το χρησιμοποιήσει.
  2. Το πρόγραμμα της Apple μετά χωρίζει τις εικόνες από το κείμενο.
  3. Εδώ είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν. Η Apple δοκιμάζει OCR και στην συσκευή αλλά και με μεθόδους cloud που μπορούν να αναγνωρίσουν το κείμενο.
  4. Το αρχείο που θα πάρουμε, μπορούμε να το σώσουμε σαν PDF, σαν αρχείο Pages ή ακόμα και να το κάνουμε export στις επαφές μας αν πρόκειται για επαγγελματική κάρτα.

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές τρίτου κατασκευαστή σε αυτό τον τομέα αλλά η Apple ήθελε μια νέα ενσωματωμένη στο σύστημα εφαρμογή, η οποία θα μπορεί να είναι δεμένη με την εφαρμογή Pages και τις επαφές μας.

Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η εφαρμογή και αν η Apple θα την δώσει σαν μέρος του iOS, του iWork ή κάποια πρόσθετη εφαρμογή που θα δούμε στο μέλλον.

[ 9to5Μac ]