Η Apple ετοιμάζεται να ενώσει το iChat με το FaceTime και το iMessage;

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε κάποια κομμάτια κώδικα στο iChat framework που δείχνουν ότι η Apple μπορεί να ενώσει το iMessage με το iChat. Πριν λίγες μέρες το Fusible μας δείχνει τρία διαφορετικά trademarks (ένα, δύο, τρία) τα οποία εμφανίστηκαν στην database των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Και τα τρία trademarks αφορούν το iMessage, το νέο πρωτόκολλο της Apple που μας δίνει την δυνατότητα να ανταλλάξουμε μηνύματα και media μεταξύ iOS συσκευών, σκεφτείτε το για παράδειγμα όπως ο Blackberry Messenger αλλά για iPhone.

Η Apple έχει τώρα τρεις τρόπους επικοινωνίας αρχικά με το iChat που μέχρι στιγμής υπάρχει αποκλειστικά για Mac, το FaceTime που υπάρχει και για Mac αλλά και για iOS συσκευές και τέλος την εφαρμογή iMessages που υπάρχει μόνο για το iOS.

Με όλα αυτά δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ για να δούμε ότι σίγουρα μια καλή κίνηση από την Apple θα  ήταν να βάλει το FaceTime, το iMessage και το iChat σε μία και μόνο εφαρμογή, η οποία θα είναι η καλύτερη λύση για άμεσα μηνύματα σε Mac αλλά και συσκευές με το iOS 5. Το να αλλάζουμε μεταξύ του iChat και του  FaceTime στο Mac δεν έχει κανένα νόημα και γιατί να μην μπορούμε να στείλουμε iMessage σε συσκευές iOS από Mac ή και το αντίθετο.

Το iMessage είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή μηνυμάτων στο iOS 5 και η εφαρμογή καταλαβαίνει μόνη της κάθε φορά αν πρέπει να στείλει το μήνυμα μέσω του παρόχου (SMS) ή iMessage. Ο μόνος τρόπος για να το καταλάβουμε αυτό είναι να δούμε αν το χρώμα της φούσκας στο chat είναι μπλε ή πράσινο. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το iMessage δουλεύει και με νούμερο τηλεφώνου αλλά και με διεύθυνση email κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες iPod touch θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν μηνύματα με χρήστες iPad και iPhone.

[ 9to5Mac ]