Η Apple δεν υποδύθηκε την αστυνομία, το SFPD βοήθησε για την εύρεση του iPhone 5

Το SFPD (Αστυνομικό τμήμα του San Francisco) εξήγησε πλήρως σε μια δήλωση στο Cnet τι έγινε με το Prototype iPhone 5  που χάθηκε.

apple-police

Αφού μιλήσαμε με εκπροσώπους της Apple, μας δόθηκαν διάφορες πληροφορίες οι οποίες μας βοήθησαν να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Φαίνεται ότι οι υπάλληλοι της Apple κάλεσαν αμέσως το τμήμα Mission Police θέλοντας βοήθεια για να μπορέσουν να βρούνε κάποιο χαμένο αντικείμενο. Η Apple εντόπισε το χαμένο αντικείμενο σε ένα σπίτι στο 500ο τετράγωνο της οδού Anderson. Επειδή αυτή η διεύθυνση ήταν στην συνοικία της Ingleside αστυνομίας, οι υπάλληλοι της Apple αναφέρθηκαν σε αξιωματικούς αυτής της συνοικίας. Τέσσερις αξιωματικοί του SFPD συνόδευσαν τους υπαλλήλους της Apple σε αυτό το σπίτι της οδού Andreson. Δύο από τους υπαλλήλους της Apple συναντήθηκαν με τον κάτοικο και μετά μπήκαν στο σπίτι για να ψάξουν για το χαμένο αντικείμενο. Οι υπάλληλοι της Apple δεν βρήκαν το χαμένο αντικείμενο και έφυγαν από το σπίτι. Οι υπάλληλοι της Apple δεν θέλησαν να κάνουν επίσημη αναφορά για το χαμένο αντικείμενο.

Πριν από αυτή την δήλωση, η SF Weekly αναφέρει ότι κάποιος κάτοικος της Bernan Heights ισχυρίστηκε ότι Apple υπάλληλοι μπήκαν στο σπίτι του ντυμένοι αστυνομικοί για να ψάξουν για το χαμένο iPhone 5. Η SF Weekly αναφέρει τώρα ότι η προηγούμενη τους αναφορά είχε κάποια λάθη και ότι συγκεκριμένα η αστυνομία του San Francisco βοήθησε την Apple.

Σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις οι οποίες αναφέρουν ότι δεν υπήρχε καμία ανάμιξη της αστυνομίας για το χαμένο prototype, ο Lt. Troy Dangerfield του αστυνομικού τμήματος του San Francisco λέει τώρα στην SF Weekly ότι τρεις ή τέσσερις SFPD αξιωματικοί συνόδευσαν δύο αξιωματικούς ασφαλείας της Apple σε μια ασυνήθιστη έρευνα στο σπίτι του τύπου στο Bernal Heights.

Τέσσερις απλά ντυμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι μαζί με δύο φρουρούς ασφαλείας της Apple. Κατά την διάρκεια της έρευνας μέσα στο σπίτι, οι τέσσερις αστυνομικοί έμειναν έξω από το σπίτι ενώ οι υπάλληλοι της Apple ήταν μέσα. Σίγουρα θα δούμε πολύ περισσότερα στο μέλλον σχετικά με αυτή την υπόθεση. [9to5Mac]