Ο Steve Jobs βρίσκεται σε άδεια αλλά ενημερώνεται συχνά για την Apple

Αρκετοί αναλυτές όλους αυτούς τους μήνες που ο Steve Jobs λείπει από την Apple αναφέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη  πιστεύουν ότι ο Steve Jobs δεν διαχειρίζεται την Apple αλλά ενημερώνετε για αυτή συχνά.

Σίγουρα η άδεια που πήρε ο Steve Jobs για ιατρικούς λόγους είναι η μεγαλύτερη αποχή του από την Apple όλα αυτά τα χρόνια. Ο Αναλυτής Tim Bajarin αναφέρει στην The San Jose Mercury News ότι ο Jobs εμφανίστηκε τον Ιούνιο στην WWDC όπως ακριβώς και στην παρουσίαση του iPad 2 τον Μάρτιο.

Αφού ανακοίνωσε την τρίτη ιατρική άδεια του τον Ιανουάριο, ο Steve Jobs είπε σε μια δήλωση της εταιρίας ότι ο Timothy Cook θα είναι υπεύθυνος για όλες τις δραστηριότητες τις Apple ενώ ο ίδιος θα συνεχίσει σαν CEO και θα ασχολείται σε βασικές αποφάσεις στρατηγικής που πρέπει να πάρει η εταιρία.

Ο Bajarin που ασχολείται αρκετά με την ανώτερη διοίκηση της Apple, αναφέρει ότι ο Jobs έχει απομακρυνθεί από την  κάθε πτυχή της εταιρίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Μου λένε ότι τηλεφωνεί τακτικά. Μιλάει με τον Tim αλλά και με άλλα ανώτερα στελέχη της εταιρίας σχετικά με τα Apple Stores. Ενώ συνέχιζε να διαχειρίζεται τα πάντα με τρόπο που κανένας CEO δεν θα ήθελε, συνεχίζει ψάχνει και τα προβλήματα της εταιρίας, η μόνη μεγάλη αλλαγή στην τελευταία του αποχή είναι ότι υπάρχει λιγότερη διαχείριση για τα μικρά ζητήματα και περισσότερη διαχείριση από την ομάδα ανώτατων στελεχών και τα μεγάλα ζητήματα.

[ 9to5Mac ]