Η OmniVision ανακοίνωσε τον πιο λεπτό αισθητήρα 8 Megapixel

Η Omnivision Technologies που χρόνια προμηθεύει την Apple με τις κάμερες για τις iOS συσκευές, ανακοίνωσε  έναν καινούριο αισθητήρα 8-megapixel ο οποίος είναι 20% πιο λεπτός από τον αισθητήρα 8-megapixel που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά.

Με την καινούρια αρχιτεκτονική OmniBSI-2, έχουμε μικρύνει τα pixel δίνοντας όμως 20% βελτίωση στην αποδοτικότητα και σε όλα τα κανάλια χρωμάτων, με 35% βελτίωση σε χαμηλό φωτισμό και με αύξηση 45% σε κανονικό φωτισμό, όλα αυτά σε ένα συμπαγές πακέτο και με πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

Αυτό φυσικά μπορεί να είναι ένα στοιχείο για το πάχος του iPhone επόμενης γενιάς, όμως η Omnivision ανακοινώνει ότι ο καινούριος της αισθητήρας θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2012. Επίσης αυτή η καινούρια αρχιτεκτονική θα δώσει την δυνατότητα για πολύ πιο υψηλή ανάλυση αλλά και θα πιάνει λιγότερο χώρο σε φορητές συσκευές και κάμερες επόμενης γενιάς. Αυτά είπε ο Per Rosdhal, διευθυντής προϊόντων της Omnivision.

Ο καινούριος αισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ λεπτές συσκευές, κάτι το οποίο πάντα είναι στις προτεραιότητες της Apple και επίσης η εταιρία χρησιμοποιεί τους αισθητήρες της Omnivision από το πρώτο iPhone. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου όμως αυτός ο καινούριος αισθητήρας δεν θα είναι έτοιμος πριν το 2012 αρά (μάλλον) δεν θα χρησιμοποιηθεί στο iPhone 5.


Το ύψος του καινούριου αισθητήρα είναι 4.7 χιλιοστά, δηλαδή περίπου 2 χιλιοστά λιγότερα από τον 5-megapixel αισθητήρα που έχει ήδη το iPhone 4.

[ MacRumors ]