Αναβάθμιση των εφαρμογών μέσα από το App Store χωρίς μεταφορά στην Home Screen

Η Apple πρόσφατα βελτίωσε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε update τις εφαρμογές μας στις iOS συσκευές μετά την κυκλοφορία του iOS 5 beta 6.

Από δω και πέρα θα μπορούμε να κάνουμε update τις εφαρμογές μας μέσα στο App Store χωρίς να χρειάζεται να μεταφερόμαστε συνεχώς στην Home Screen για να δούμε την μπάρα με την κατάσταση αυτής της διαδικασίας.

Αν κάποια εφαρμογή από το App Store χρειάζεται update το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπάκι update και η αναβάθμιση της εφαρμογής θα ξεκινήσει. Μέσα από το App Store για την συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπάρχει κάποια ένδειξη μέχρι στιγμής εκτός της αλλαγής του UPDATE σε INSTALLED όπως βλέπουμε και στα screenshots, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε και άλλες βελτιώσεις στο App Store μέχρι να κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του iOS 5.

Η αλλαγές όμως δεν αφορούν μόνο τα updates, στην λίστα Purchased που μπορούμε να βρούμε το ιστορικό με όλες τις εφαρμογές που έχουμε αγοράσει από το App Store οι εφαρμογές που δεν είναι εγκατεστημένες έχουν ένα κουμπάκι δίπλα τους με το εικονίδιο του iCloud. Κάνοντας tap σε αυτό μπορούμε να κατεβάσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή θέλουμε χωρίς να μεταφερθούμε στην Home Screen. Σε αυτή την διαδικασία υπάρχει μια ένδειξη που δείχνει ότι κάνουμε εγκατάσταση στην συγκεκριμένη εφαρμογή και αυτό μπορούμε να το δούμε με το γνωστό animation loading του iOS όπως βλέπουμε και στα screenshots στην συνέχεια.

Μερικές αλλαγές στο AppStore που δείχνουν ότι θα πρέπει να δούμε κάποιο Downloads tab στην εφαρμογή στο οποίο θα βλέπουμε ότι έχει σχέση με download και update από το App Store.

Οι παραπάνω αλλαγές δείχνουν να έχουν εμφανιστεί και σε συσκευές με παλαιότερες εκδόσεις iOS όπως 4.3.3 χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν ισχύουν σε αυτές που έχουν έκδοση πιο χαμηλή από την 4.3.3.

περισσότερα στο forum

One thought on “Αναβάθμιση των εφαρμογών μέσα από το App Store χωρίς μεταφορά στην Home Screen

Comments are closed.