Twitter for iPhone, η εφαρμογή με την μεγαλύτερη κατανάλωση σε 3G δεδομένα

Σύμφωνα με στατιστικές από την εφαρμογή Onavo, ο επίσημος Twitter client για iPhone κάνει την μεγαλύτερη κατανάλωση σε δεδομένα 3G από το iPhone.

Συγκεκριμένα το Twitter for iPhone χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή για Twitter στο iPhone όπως Echofon, Tweetbot ή το TweetDeck.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που συλλέγονται από τις φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Onavo και παρακολουθούν την κατάσταση σε διάφορες χώρες και με διάφορους Twitter clients, η εταιρία ανακάλυψε ότι η εφαρμογή Twitter for iPhone είναι αυτή που κάνει την μεγαλύτερη χρήση σε 3G. Το Twitter for iPhone καταναλώνει μέσο όρο 193Kb, το Echofon 163Kb στην επόμενη θέση το Tweetbot με 112Kb και τελευταίο με την μικρότερη κατανάλωση έρχεται το TweetDeck με μόνο 86Kb. Όλα τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν απλά για ένα refresh της timeline ή για την ανάγνωση κάποιου μηνύματος.

Κάποιες άλλες σημαντικές πληροφορίες αυτής της έρευνας δείχνουν ότι:

  • 34% των χρηστών χρησιμοποιούν την επίσημη εφαρμογή του Twitter στην Ισπανία και 22% στις Η.Π.Α.
  • Η Χρήση της εφαρμογής Twitter στην Κίνα είναι 7%
  • Συνολικά οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Onavo, έχει το 65% την εφαρμογή του Twitter και οι υπόλοιπες ανεπίσημες εφαρμογές (Echofon, Tweetbot, TweetDeck) χρησιμοποιούνται περίπου από το 6% και το 8%.

Τα στατιστικά της Onavo είναι βασισμένα σε λογαριασμούς χρηστών που έχουν τροποποιήσει τα δεδομένα δικτύου ώστε να παίζουν με τους proxy της Onavo, τα οποία στην συνέχεια επικοινωνούν με μια iPhone app για να δείξουν τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται και επίσης ισχυρίζονται ότι μειώνουν την κατανάλωση συμπιέζοντας αιτήματα που έρχονται μέσα από το δικό τους δίκτυο.
Επίσης θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να γνωρίζουμε γιατί η επίσημη εφαρμογή του Twiitter καταναλώνει περισσότερο data 3G από τις υπόλοιπες. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε ένα πλήρες infographic εδώ.

[ MacStories ]

One thought on “Twitter for iPhone, η εφαρμογή με την μεγαλύτερη κατανάλωση σε 3G δεδομένα

Comments are closed.