Tweetbot: πληροφορίες για τα Push Notifications και το Twitlonger

Πριν από λίγες μέρες η εταιρία TapBots κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση της εφαρμογής Tweetbot. Το Tweetbot είναι ένας από τους καλύτερους Twitter clients που κυκλοφορούν στο AppStore. Από την ημέρα που κυκλοφόρησε η εφαρμογή γίνεται μεγάλο θέμα για τα Push Notifications, που είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Τα Push Notifications είναι μικρά pop-up παραθυράκια που εμφανίζονται όταν μας στείλει για παράδειγμα κάποιος ένα μήνυμα. Παρακάτω θα δούμε τι αναφέρει η εταιρία στο Blog.

[appscreens 428851691][app 428851691]

Push Notifications

Η εταιρία TapBots αναφέρει ότι τα Push Notifications είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα και ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό και ότι δουλεύει πάνω σε αυτό. Το δύσκολο κομμάτι είναι να κάνουν τα Push Notifications να δουλέψουν σωστά με το Twitter και την εφαρμογή. Δεν είναι μόνο το κομμάτι του προγραμματισμού αλλά είναι πολλά πράγματα που χρειάζονται για να υπάρξουν Push Notifications. Πολλοί νομίζουν ότι είναι ένας διακόπτης που τον πατάς και όλα δουλεύουν για όλους, αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι. Τέλος, τα αρνητικά σχόλια όπως αναφέρει η εταιρία στο Blog, σίγουρα δεν επιταχύνουν την διαδικασία.

Tweetbot for Mac and iPad

Σίγουρα μια εφαρμογή για Mac και iPad θα ενδιαφέρει πολλούς όμως από ότι φαίνεται η Tapbots δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποια τέτοια έκδοση. Αυτό συμβαίνει γιατί η πλατφόρμα του Twitter δεν είναι και ότι καλύτερο για τους 3rd Party Developers, για αυτό και δεν θέλουν να αφιερωνόσουν τόσο πολύ χρόνο για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που ίσως καταλήξει στον πάτο.

Twitlonger

Το Twitlonger σύμφωνα με την εταιρία δεν θέλουν να υπάρξει στην εφαρμογή τους γιατί δεν έχει καμία σχέση με το Twitter. Το Twitter σε περιορίζει στους 140 χαρακτήρες, κάτι που δεν γίνεται να αλλάξει. Σίγουρα μας εντυπωσίασε η δράση “υπάρχουν πάνω από 50 Twitter clients που υποστηρίζουν ήδη αυτό το χαρακτηριστικό”. Κλείνοντας, μας ενημερώνει ότι η εφαρμογή τους θέλει να αφήσει μια ωραία εμπειρία από το Twitter και σίγουρα, δεν γίνεται να βολεύει τους πάντες.