Κόλπα για την καλύτερη λήψη φωτογραφίας από το iPhone

Ο φωτογράφος Matt Macintosh έκανε μια προσπάθεια να κυκλοφορήσει στο YouTube μια σειρά από videos με κόλπα για την καλύτερη λήψη video από το iPhone.

Έχουμε μπει στην ψηφιακή εποχή και σε αυτή υπάρχουν σίγουρα οι ψηφιακές κάμερες. Δεν παίζει ρόλο αν έχουμε μία compact συσκευή ή το iPhone, τον ρόλο αντίθετα παίζει μόνο ο φωτογράφος και για να το διαπιστώσουμε αυτό μπορούμε να δούμε μία φωτογράφιση στο Αφγανιστάν από τον Damon Winter που δημοσιεύτηκε στην New York Times και για αυτή χρησιμοποιήθηκε μόνο η εφαρμογή Hipstamatic στο iPhone.

[app 342115564]

Σε αυτή την φωτογράφιση μπορούμε να δούμε τι επιλέγουμε να περιέχει μια φωτογραφία και με ποιον τρόπο κάνουμε την λήψη αυτής. Κανείς δεν ερμηνεύει αυτά που βλέπει με τον ίδιο τρόπο, ένα πλάνο ή μία φωτογραφία δεν δείχνει μόνο αυτά που υπάρχουν αλλά και αυτά που ο φωτογράφος θέλει να δούμε. Και γιατί μία φωτογραφία που έχει τραβηχτεί με iPhone είναι καλύτερη από αυτή που έχει τραβήξει μία Conan επαγγελματική φωτογραφική μηχανή.
Για το παραπάνω ο Matt Macintosh μας δείχνει σε ένα από τα tutorials του μερικές τεχνικές για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες της συσκευής μας και να κάνουμε τις φωτογραφίες μας μοναδικές.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hD8wfHMycYo&feature=player_embedded[/youtube]

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχουμε στην κατοχή μας είναι ένα τρίποδο ή κάποιου είδους στήριγμα για να μειώσουμε τις ταλαντώσεις του iPhone. Ο Matt προτείνει το Glyphs, το οποίο μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω video. Φυσικά υπάρχουν και άλλα φθηνότερα τα οποία είναι εξίσου καλά.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lKrurpjhMKM&feature=player_embedded[/youtube]

Ένα άλλο θέμα είναι η φωτεινότητα, οι αντανακλαστικές ομπρέλες είναι ένα καλό εργαλείο που προτείνει να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε να χειριστούμε το τεχνητό αλλά και το φυσικό φως. Τέτοια εργαλεία μπορείτε να βρείτε στο ebay ή σε άλλα sites που υπάρχουν στο internet.

Για να παίξουμε με το βάθος του πεδίου, έτσι ώστε να εστιάσουμε το αντικείμενο, ο Matt προτείνει την εφαρμογή FILM Pro.

[app 436577167]

Όσον αφορά τις ταινίες και την επεξεργασία τους, σίγουρα το iMovie είναι μια εφαρμογή που μπορεί να βοηθήσει αρκετά με τα διάφορα εφέ που παρέχει. Φυσικά υπάρχει και η λύση του Final Cut Pro.

[ iSpazio ]

2 thoughts on “Κόλπα για την καλύτερη λήψη φωτογραφίας από το iPhone

Comments are closed.