Το iOS είναι πιο ασφαλές από το Android

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές της Symantec, που χρόνια τώρα προστατεύει τους υπολογιστές μας με το software της, μπορούμε να δούμε γιατί το iOS της Apple είναι πιο ασφαλές από το λειτουργικό σύστημα της Google.

Η Apple δημιούργησε το λειτουργικό της σύστημα έτσι ώστε να είναι ασφαλές σε διάφορες επιθέσεις που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια δεδομένων και χάρη στον εξελιγμένο έλεγχο πρόσβασης και στις τεχνικές κρυπτογράφησης διασφαλίζει μια προστασία στα δεδομένα του χρήστη.

Για την εφαρμογές δεν υπάρχει ιστορικό, χάρη στην μέθοδο παρακολούθησης και του review της Apple οι iOS εφαρμογές δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν πρόβλήμα ασφάλειας. Το άρθρο περιγράφει επίσης κάποια θέματα ασφαλείας που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής και κάποια τα οποία μπορεί να δούμε στο μέλλον. Σύμφωνα με την Symantec το iOS είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί ότι αντέχει σε επιθέσεις.

Επίσης η Symantec έκανε μία μελέτη σχετικά με τις συσκευές που είναι “ξεκλείδωτες”. Φυσικά αναφέρεται στο Jailbreak το οποίο είναι υπεύθυνο για διάφορα προβλήματα επειδή με την εγκατάσταση του “πειράζει” διάφορους μηχανισμούς ασφαλείας.

[ AppleInsider ]

One thought on “Το iOS είναι πιο ασφαλές από το Android

Comments are closed.