Το iOS 5 υποστηρίζει το bluetooth στο AppleTV

Κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζαμε είναι ότι η Apple πρόσθεσε υποστήριξη για το blueooth στο iOS 5 του AppleTV. Μέχρι στιγμής μόνο μέσω jailbreak είχαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε εξωτερικές συσκευές όπως πληκτρολόγια στην iOS συσκευή μας.

Με το iOS 5 θα έχουμε την δυνατότητα αν ενεργοποιήσουμε το bluetooth στο Apple TV από τα Settings και μετά να επιλέξουμε την συσκευή που θέλουμε να συνδέσουμε. Developers βρήκανε κομμάτια κώδικα τα οποία δείχνουν ότι με το iOS 5 το Apple TV θα έχει δυνατότητα για bluetooth. Κάτι τέτοιο φυσικά θα άνοιγε φυσικά νέους ορίζοντες για αυτή την συσκευή στο μέλλον.

Σε πρόσφατες φήμες έχουμε δει ότι σύντομα θα παρουσιάσει η Apple το AppStore και για το AppleTV και μπορεί η υποστήριξη με το bluetooth να είναι ένα σημάδι, για τα παιχνίδια που πρόκειται πολύ σύντομα να δούμε στο AppStore και στην οθόνη της τηλεόρασης μας.

Ακόμα φαίνεται ότι το AppleTV πρόκειται να αναβαθμιστεί σύντομα με τον επεξεργαστή Apple A5, οποίος θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε αναπαραγωγή ταινίες 1080p. Ίσως η υποστήριξη για bluetooth να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαχείριση εφαρμογών, την επιλογή αντικειμένων ή άλλες δυνατότητες που θα μάθουμε στο μέλλον.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RIvaRD-Ugis&feature=player_embedded[/youtube]

[ 9to5Mac ]