iOS 5: Gestures για το iOS που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί των φυσικών κουμπιών

Πριν λίγο όπως είδαμε κυκλοφόρησε το iOS 5 beta 3 για το iPhone και το iPad, με την κάθε beta όπως θα έχουμε δει υπάρχουν αρκετές αλλαγές και προσθήκες. Στην καινούρια beta έκδοση η Apple ενεργοποίησε την δυνατότητα για το Assistive Touch.

Το Assistive Touch μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε διάφορες χειρονομίες στην οθόνη αντί για τα φυσικά κουμπιά της συσκευής αλλά και για διάφορα αξεσουάρ τα οποία μπορεί να είναι συμβατά. Μέσα από ένα πίνακα ελέγχου μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση ήχου, να περιστρέψουμε την οθόνη και άλλα.

Ο πίνακας ελέγχου αυτός μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε θέλουμε, εμφανίζεται είτε μέσα σε κάποια εφαρμογή είτε στην lockscreen. Ο πίνακας ελέγχου ανοίγει μόνο με ένα tap και από αυτόν έχουμε διάφορες δυνατότητες, όπως το πάτημα διάφορων φυσικών κουμπιών της συσκευής, home button, τα κουμπιά του ήχου, το κλείδωμα περιστροφής και άλλα.

Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε και τα δικά μας gestures και να τα χρησιμοποιήσουμε όπου χρειάζεται. Στην συνέχεια μπορούμε να δούμε ένα video από το 9to5Mac me αυτά τα gestures.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ddUC1zfxFVQ&feature=player_embedded[/youtube]

[ 9to5Mac ]