Το iMessage είναι μόνο η αρχή για ένα μεγαλύτερο project;

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Apple στο iOS 5 είναι σίγουρα  και το iMessages, η εφαρμογή που μας επιτρέπει να ανταλλάξουμε μηνύματα μεταξύ συσκευών με iOS 5, είτε αυτή είναι iPhone, iPad ή iPod tocuh. Η καινούρια υπηρεσία που παρουσίασε η Apple όμως, δεν είναι μόνο για να ανταγωνιστεί τον BlackBerry Messenger της RIM αλλά μπορεί να αφορά ένα πολύ μεγαλύτερο project.

Στην πραγματικότητα το iMessage δεν είναι απλά μια υπηρεσία για την αποστολή μηνυμάτων, φωτογραφιών ή video, αρά μπορεί να είναι ένας client τον οποίο θα χρησιμοποιήσει η Apple για να λανσάρει το δικό της κοινωνικό δίκτυο. Μέχρι στιγμής η Apple προσφέρει αρκετούς τρόπους για την επικοινωνία μεταξύ των λειτουργικών της συστημάτων, το iChat, το FaceTime και φυσικά το iMessages. Οι υπηρεσίες/εφαρμογές αυτές δεν είναι με κάποιον τρόπο συνδεδεμένες μεταξύ τους για την ώρα αλλά σίγουρα θα συνδεθούν στο μέλλον.

Φανταστείτε να συνδέεστε στον iChat λογαριασμό και το iMessage να μπορεί να επικοινωνήσει όχι μόνο από την φορητή συσκευή ή τον υπολογιστή αλλά ο χρήστης να έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει την συζήτηση από iPad, iPhone ή και Mac.

Γιατί η Apple δεν έφερε το iChat στο iPhone το οποίο συνδέεται μέσω AOL, ίσως σχεδιάζει μία υπηρεσία που θα κάνει τους χρήστες να εγκαταλείψουν την υπηρεσία της AIM ή της RIM και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν μία καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία.

[ BGR ]