Google+ το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google και στο iOS!

Εδώ και λίγες μέρες η Google λανσάρει το Google+ το καινούριο της κοινωνικό δίκτυο που είναι διαθέσιμο και στις iOS συσκευές μας σαν WebApp.

Η υπηρεσία αν και beta εδώ και λίγες μέρες είναι έτοιμη ήδη για τις φορητές μας συσκευές. Φυσικά τα bugs υπάρχουν ακόμα και οι λειτουργίες δεν είναι όλες διαθέσιμες για το iOS.

Μόλις ανοίξουμε την σελίδα στο iOS θα δούμε το μενού του Google+ με το Stream (Wall – ήταν στο Facebook), τις φωτογραφίες μας αλλά και των φίλων μας, τους κύκλους στους οποίους μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τους φίλους μας, το προφίλ μας και τέλος τις γνωστοποιήσεις.
Στο πάνω μέρος φυσικά υπάρχει το βασικό μενού από το οποίο μπορούμε να πλοηγηθούμε στο Gmail, το Web για να κάνουμε κάποια αναζήτηση, στο Sites που μπορούμε να βρούμε τις ιστοσελίδες που έχουμε δημιουργήσει μέσω του λογαριασμού μας στο Google και το more για περισσότερες επιλογές.

Για να γράψουμε κάτι στο Stream μας χρειάζεται να πατήσουμε το κουμπάκι πάνω δεξιά με το μολυβάκι. Ενώ το tick που βρίσκεται δίπλα του μας δίνει την δυνατότητα να δηλώσουμε την τοποθεσία μας.

Όταν γράφουμε κάτι στο stream έχουμε την δυνατότητα να δηλώσουμε την τοποθεσία μας όπως και να επιλέξουμε αν θα την δουν όλοι οι φίλοι μας ή μόνο κάποιος συγκεκριμένος κύκλος.

Στην WebApp το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε κείμενο, να δούμε τις ειδοποιήσεις (τις οποίες μπορούμε να δούμε και στο mail), και να διαχειριστούμε τους κύκλους μας.

Αν και το WebApp κάνει διάφορα κολλήματα, δουλεύει αρκετά καλά και μπορούμε να δούμε τους κύκλους μας, να κάνουμε σχόλια, και να μοιραστούμε (+1) με τους φίλους και τους γνωστούς μας ότι θέλουμε.

Όπως αναφέραμε όμως και προηγουμένως η εφαρμογή για το Google+ στο iOS δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει στο AppStore, ελπίζουμε μόνο να μην αργήσει να την εγκρίνει η Appple, όπως έγινε σε προηγούμενες εφαρμογές της Google.

Πριν λίγες μέρες η Google άλλαξε εντελώς και τα γραφικά στις υπόλοιπες WebApp της για το iOS και γενικότερα για τις φορητές συσκευές. Όλες οι υπηρεσίες της, όπως Mail, αναζήτηση και άλλα έχουν τώρα καινούριο μενού και ανταποκρίνονται αρκετά πιο γρήγορα.

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα video από το YouTube στο οποίο φαίνεται η WebApp του Google+ και οι περισσότερες δυνατότητες της.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q5XBTnkcxXo[/youtube]