Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και APIs κάνουν την εμφάνιση τους στο iOS 5

Μετά από αρκετό ψάξιμο στο iOS 5, το γνωστό site 9to5Mac αναφέρει σήμερα ότι η Apple ετοιμάζει να δώσει τα APIs για την ανίχνευση προσώπου στους developers.

Από αυτά που ανακάλυψαν φαίνεται ότι η Apple ετοιμάζεται να φέρει τις τεχνικές αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί το Photo Booth στο Lion, και στο iOS, έτσι ώστε να επιτρέψει στους developers να δημιουργήσουν διάφορες εφαρμογές με αυτά τα καινούρια APIs.

Συγκεκριμένα το 9to5Mac αναφέρει ότι βρήκε στην τελευταία beta του iOS 5, το CIFaceFeature και το CIDetector, δύο APIs τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για την ανίχνευση του στόματος και των ματιών του ατόμου. Η Developer Library της Apple έχει ήδη κάποιες σημειώσεις σχετικά με αυτά τα καινούρια APIs.

Μέχρι στιγμής τα APIs θα λέγαμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή Photo Booth για το iPad και έτσι να δούμε σε αυτό όλα τα καινούρια εφέ για τις τεχνικές αναγνώρισης προσώπου που υπάρχουν στο Photo Booth του Lion.

Επίσης πέρυσι η Apple σύμφωνα με κάποιες φήμες, εξαγόρασε την εταιρία Polar Rose, η οποία ειδικεύεται σε software αναγνώρισης προσώπου και αυτό σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας για το IOS αλλά και το Lion.

[ 9to5 Mac ]