Τελικά η Apple θα αγοράσει το Twitter;

Το παρακάτω άρθρο είναι από τον Μάιο του 2009 και δημοσιεύτηκε από το site The Money Times. Όπως δείχνουν τα πράγματα όμως, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να δούμε αυτή την συνεργασία της Apple με την υπηρεσία του Twitter.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το μεταφρασμένο κείμενο:

Αν και οι περισσότερες πηγές φαίνεται να αγνοούν τις διαπραγματεύσεις της Apple σχετικά με την εξαγορά του Twiiter, μερικοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την τεχνολογία και μερικοί παρατηρητές των μέσων ενημέρωσης βλέπουν στο βάθος μια πιθανή συμφωνία της Apple με το Twiiter.

Η κερδοσκοπία σχετικά με τη συμφωνία

Δύο δημοφιλή τεχνολογικά blogs, το TechCrunch και το ValleyWag, ανέφεραν ότι η Apple μπορεί να σκέφτεται να αγοράσει το Twitter, σε ένα ουδόλως μικρό ποσό.

“Η Apple είναι σε διαπραγματεύσεις και είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία και να αγοράσει το Twitter, κάτι που ελπίζει να ανακοινώσει στο WWDC σε λίγες μέρες”, δήλωσε μια ανώνυμη πηγή.

Ωστόσο, η δημοσίευση  δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσει τις φήμες ή να αποσαφηνίσει τη στρατηγική που θα ωθούσε την Apple σε μια τέτοια μεγάλη συμφωνία.

“Εάν αυτές οι συζητήσεις συμβαίνουν κάτω από το τραπέζι, το Twitter φροντίζει να διατηρεί χαμηλό προφίλ”, έγραψε ο Michael Arrington του TechCrunch, δηλώνοντας ότι θα είχε αγνοήσει τις φήμες εντελώς εάν δεν είχαν εμφανιστεί και σε άλλα blogs.

Για τους ειδικούς, η εξαγορά του Twitter  από την Apple δεν έχει νόημα. Οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες είναι εντελώς διαφορετικές, με τα οφέλη της Apple  από μια συμφωνία να είναι άγνωστα. Από την άλλη πλευρά, πιστεύεται ότι αυτές οι φήμες προσπαθούν να συνδέσουν το Twitter με μια εταιρεία που έχει ρευστό διαθέσιμο, όπως είναι η Apple, προκειμένου να γνωρίσει μεγαλύτερη αναγνώριση και να αυξηθεί έτσι η φαινομενική αξία του Twitter.

Αντίθετα με τις φήμες

Αντίθετα με τις φήμες, ο δημοσιογράφος της Wall Street Kara Swisher δήλωσε ότι οι δύο συν-ιδρυτές του Twitter, Evan Williams και Biz Stone, ήταν στη Νέα Υόρκη την Τρίτη για να παρακολουθήσουν το “Time 100” δείπνο, όπου εκεί δεν είχαν κάποια σοβαρή συνομιλία με την Apple. Η μόνη σοβαρή συζήτηση που έγινε από την πλευρά του Twitter, ήταν αυτή με το Facebook στα τέλη του περασμένου έτους, η οποία έπεσε στο κενό, όταν ο πρώτος έκανε λόγο για μια προσφορά 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εμείς ελπίζουμε να δούμε κάποια συνεργασία μεταξύ της Apple και του Twitter, εφόσον κάτι τέτοιο θα είναι πολύ χρήσιμο και θα δώσει νέες δυνατόττητες στο iOS.

(TheMoneyTimes)

Thanks @kostasapple