Η iPhone DevTeam εξηγεί γιατί δεν θα μπορούμε να κάνουμε downgrade από το iOS 5

Σύμφωνα με το τελευταίο tweet του MuscleNerd που δημοσιεύσαμε προηγουμένως, φαίνεται ότι η Apple προσπαθεί να αφαιρέσει από τους χρήστες την δυνατότητα να κάνουν restore την συσκευή τους σε παλαιότερο iOS firmware με την χρήση των SHSH blobs.

Μέχρι σήμερα όπως γνωρίζουμε μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα SHSH blobs που αποθηκεύαμε είτε μέσω του Cydia είτε μέσω τουTinyUmbrella για να κάνουμε downgrade σε παλαιότερη έκδοση του iOS.

Με το iOS 5 Beta ο ρόλος του APTicket αλλάζει και χρησιμοποιείται όπως το BBTicket θα έπρεπε να χρησιμοποιείται. Τα επίπεδα LLB και iBoot στην εκκίνηση καθορίζονται για να εξαρτώνται από την αυθεντικότητα του APTicket το οποίο δημιουργείτε μοναδικά για το κάθε restore, αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν εξαρτάται μόνο στο ECID και την έκδοση firmware, αλλά αντίθετα αλλάζει κάθε φορά που κάνουμε restore και συνήθως βασίζεται σε κάποιο τυχαίο νούμερο. Η πιστοποίηση του APTicket θα συμβαίνει σε κάθε boot της συσκευής και όχι μόνο όταν γίνεται restore. Επειδή μόνο η Apple έχει τα κλειδιά κρυπτογράφησης για να γίνει σωστά η πιστοποίηση σε APTicket στην διαδικασία του restore, τα επαναλαμβανόμενα APTickets είναι άχρηστα πια.

Αυτό φυσικά πρόκειται να είναι πρόβλημα για restore σε συσκευές που έχουν iOS 5 ή νεότερο και η Apple θα μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει αυτή την δυνατότητα όποτε θέλει.

Το limera1n exploit του geohot μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα όμως, γιατί παρεμβαίνει πολύ πριν συμβούν αυτοί οι έλεγχοι, έτσι θα έχουμε σίγουρα tethered jailbreak για συσκευές που δέχονται το limera1n. Ακόμα θα υπάρχει η δυνατότητα να πάμε σε παλαιότερα firmware από το iOS 5 με τα αποθηκευμένα μας SHSH blobs, αλλά σύντομα για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε παλαιότερες εκδόσεις iTunes. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι το iTunes αυτό που μετράει εδώ αλλά η συχνότητα της εκκίνησης της συσκευής με τα LLB.

Εξάλλου ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο, εφόσον πριν αρχίσει αυτό η Apple χρησιμοποιούσε τα BBTicket, αλλά δεν παύει να είναι μια σημαντική κίνηση από την μεριά της Apple η οποία θα βοηθήσει και στα μελλοντικά OTA (ασύρματα) delta updates.

Φυσικά η DevTeam αναφέρει ότι υπάρχουν τρόποι να για να καταπολεμηθεί αυτό, αλλά ακόμα δεν είναι η κατάλληλη ωρά για να γίνει συζήτηση πάνω σε αυτό. Αυτό το άρθρο έγινε απλά για την ενημέρωση σχετικά με το ότι η Apple έχει ήδη αλλάξει τους κανόνες στις beta εκδόσεις που έχει κυκλοφορήσει και μέχρι στιγμής έχει το παιχνίδι στα χέρια της.

[pic iSpazio]

3 thoughts on “Η iPhone DevTeam εξηγεί γιατί δεν θα μπορούμε να κάνουμε downgrade από το iOS 5

  • Pingback: Η iPhone DevTeam εξηγεί γιατί δεν θα μπορούμε να κάνουμε downgrade από το iOS 5 | iPhone Greece

  • June 29, 2011 at 10:23
    Permalink

    Παρακαλώ όπως διορθώσετε ορθογραφικά λάθη …”χρησιμοποιείτε” αναφέρεται η λέξη σε πληθυντικό αριθμό.
    “Με το iOS 5 Beta ο ρόλος του APTicket αλλάζει και χρησιμοποιείτε όπως το BBTicket θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε.”
    “Με το iOS 5 Beta ο ρόλος του APTicket αλλάζει και χρησιμοποιείται όπως το BBTicket θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.”

    • June 29, 2011 at 10:34
      Permalink

      Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να κάνεις πολλά πράγματα μαζί 🙂 Ευχαριστούμε!

Comments are closed.