Η Apple κυρίαρχος στην αγορά παιχνιδιών μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια!

Όπως γνωρίζουμε όλοι μέχρι σήμερα η Apple με το App Store έχει καταφέρει να αλλάξει τους κανόνες διανομής των παιχνιδιών τρομάζοντας έτσι και μεγαλοεταιρίες όπως η Nintendo που στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι παιχνίδια με τιμή 0.79€ καταστρέφουν την αγορά.

Ο Phil Harrison πρώην πρόεδρος της Sony Computer Entertainment έχει πειστεί από τώρα ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η Apple μπορεί να κυριαρχήσει στην αγορά των video games.

Συγκεκριμένα ο Phil Harrison είπε:

Αν θεωρήσουμε ότι το μερίδιο αγοράς που έχει θα συνεχίσει να μεγαλώνει έτσι μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η Apple θα μπορεί να γίνει κυρίαρχος ολόκληρης της βιομηχανίας. Φυσικά αναφέρομαι στις δημοφιλή συσκευές όπως το iPhone, το iPod και το iPad, όλες μέρος ενός μοναδικού οικοσυστήματος αλλά και στην φαινομενική ταχύτητα που η Apple κατάφερε να πουλήσει 15 εκατομμύρια iPad, το οποίο σύμφωνα με κάποιες μελέτες χρησιμοποιήτε πάρα πολύ για video games, προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η μόδα θα επεκταθεί πολύ περισσότερο. Βλέπεις κάτι στο AppStore που σου αρέσει κάνε ένα κλικ και αγόρασε το. Αυτή η άμεση και κομψή εμπειρία αγοράς που έχει σχεδιάσει η Apple θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η πρόβλεψη αυτή του Phil Harrison είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και στην πραγματικότητα η Apple έχει κάνει όντως ένα μεγάλο άλμα στην αγορά των video games, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε ότι δέκα χρόνια πριν η microsoft αποφάσισε να μπει στην αγορά αυτή με το Xbox, αυτή όμως κυριαρχία μπορεί εύκολα να αλλάξει.

[ iSpazio ]