Νέα iMac 2011: Teardown και τα πρώτα Benchmark έκαναν την εμφάνισή τους;

Μετά την χθεσινή κυκλοφορία των νέων iMac με τους Sandy Bridge επεξεργαστές και την υποστήριξη Thunderbolt, τα παιδιά στο iFixit αποφάσισαν να το “εγχειρίσουν”. Στο επίσημο teardown άρθρο, που είναι διαθέσιμο εδώ, υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα σημεία. Το Teardown έδειξε ότι τα νέα iMac δεν έχουν αλλάξει καθόλου σχεδιαστικά και μπορούν να ανοιχτούν όπως τα παλαιότερα iMac.

Η οθόνη είναι από την LG και είναι η ίδια από τα προηγούμενης γενιάς iMac. Το iFixit επίσης βαθμολογεί το iMac με 7/10 για την ευκολία στην επιδιόρθωση από τους χρήστες και λέει ότι είναι έυκολο να αλλάξει κάποιος την RAM, αλλά η πρόσβαση στον CPU και την GPU απαιτεί την αφαίρεση της logic board κάτι το ποίο είναι δύσκολο. Το teardown αποκάλυψε ότι η θύρα του Thunderbolt είναι παρόμοια με αυτή του MacBook Pro 2011.

Όπως σημειώθηκε από το 9to5Mac, τα πρώτα benchmarks από το iMac 2011 έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο site του Geekbench, με αποτέλεσμα μερικές φορές να είναι πάνω και από το 2010 Mac Pro και το 2011 MacBook Pro. Παρακάτω θα δείτε ένα screenshot από τα Geekbench :

Τώρα, συγκρίνετε τα πρώτα αποτελέσματα με αυτά από παλαιότερα Mac (συμπεριλαμβανομένων και των Mac Pro, 2011 MacBook Pro και mid-2010 iMac) :

Το Macworld δοκίμασε επίσης ένα νέο iMac με 27″ οθόνη και επεξεργαστή Intel Core i5 3.1GHz χρησιμοποιώντας το Speedmark 6.5 και σημειώθηκε ότι είναι 16% πιο γρήγορο από το προηγούμενο iMac Mid-2010 σε γενική χρήση, ενώ είναι 22% πιο γρήγορο από το iMac Mid-2010 σε μια δοκιμή κωδικοποίησης από το iTunes. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες report εδώ.

Another 2010 BTO model, the 27-inch 3.6GHz Core i5 iMac, used a dual core processor at a faster clock speed. In terms of overall performance, the new standard 3.1GHz Core i5 iMac outperformed the 3.6GHz 2010 BTO iMac by 14 percent. In applications that make efficient use of four processors (Cinebench, Mathematica, and Handbrake), the new iMac was dominant, finishing 35 percent, 67 percent and 42 percent faster, respectively. In many tasks, however, having faster but fewer processors is an advantage, as can be seen in zipping and unzipping folders, and opening a Word document in Pages.

Compared to the 15-inch 2.2GHz Core i7 quad core MacBook Pro, the new 3.1GHz Core i5 iMac was 10 percent faster overall, and a few seconds faster in almost all of our individual application tests.

[ MacStories ]

One thought on “Νέα iMac 2011: Teardown και τα πρώτα Benchmark έκαναν την εμφάνισή τους;

Comments are closed.