Αλλαγή λογαριασμών iTunes Store από το Menu Bar

Πρόσφατα είδαμε ένα script το οποίο μας έδινε την δυνατότητα να επιλέξουμε πιο λογαριασμό iTunes θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που έχουμε περισσότερους από ένα.

Πολλοί χρησιμοποιούν διάφορους λογαριασμούς για την πλοήγηση τους στο AppStore, άλλοι μπορεί να είναι μόνο για free (δωρεάν) εφαρμογές και άλλοι για Αμερικάνικους λογαριασμούς για την αγορά και ενοικίαση ταινιών εφόσον η υπηρεσία δεν υπάρχει ακόμα για την χώρα μας.

Όποιος και να είναι ο λόγος, η διαδικασία για την αλλαγή λογαριασμού στο iTunes Store είναι αρκετά βαρετή και σπαστική εφόσον το iTunes δεν έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς μαζί λογαριασμούς και κάθε φορά θα πρέπει να δώσουμε το username/email μας και το password.

Μία καινούρια εφαρμογή που ανακάλυψε ο Federico Viticci του MacStories μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε εύκολα λογαριασμό από το menu επιλέγοντας απλά ποιον λογαριασμό θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ότι θα πρέπει να αποθηκεύσουμε το script μέσα στην Library/iTunes/Scripts (αν δεν υπάρχει ο φάκελος Scripts θα πρέπει να τον δημιουργήσουμε) του χρήστη μας.

Μετά μπορούμε απλά να τρέξουμε την εφαρμογή και να επιλέξουμε Edit Accounts και να περάσουμε τους λογαριασμούς μας, επιλέγοντας χώρα, και μετά προσθέτοντας τους λογαριασμούς που θέλουμε στην κάθε μία από αυτές.

Μόλις τελειώσουμε δεν έχουμε παρά να κλείσουμε το παράθυρο και να επιλέξουμε από το μενού ποιον λογαριασμό θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Την εφαρμογή για Mac μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ και μπορείτε να μας ενημερώσετε στα σχόλια στην συνέχεια για τυχόν προβλήματα.

(MacStories)