Η Apple ετοιμάζει πιο μικρό και πιο λεπτό iPhone

Ενώ πρόσφατες αναφορές επιμένουν ότι το επόμενο iPhone θα διαθέτει τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 4, ο Stephane Richard, Διευθύνων Σύμβουλος της France Telecom, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η Apple αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει μια μικρότερη και λεπτότερη κατασκευή για την επόμενη γενιά του iPhone.

Μία κίνηση της Apple προς αυτή την κατεύθυνση είναι η υιοθέτηση μικρότερων καρτών SIM, ακόμη μικρότερες από τις Micro-SIM. Αν και η εταιρεία ήθελε να εξαλείψει τις κάρτες SIM εντελώς και να εφαρμόσει “e-SIMs”, οι οποίες θα ήταν ενσωματωμένες στο εσωτερικό της συσκευής, οι παρόχοι κινητής τηλεφωνίας έπεισαν την Apple ότι αυτό ήταν ανέφικτο:

“Όλοι οι πάροχοι είπαν στην Apple, ότι η ενσωματωμένη SIM ήταν μια κακή ιδέα, αφού η κάρτα SIM είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ασφάλειας και της διαδικασίας ελέγχου της γνησιότητας. Το γεγονός αυτό θα καθιστούσε δύσκολο για τους παρόχους να διαχειριστούνε και να εξασφαλίσουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στον πελάτη. Νομίζω ότι η Apple κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το σημείο. Όλοι οι πάροχοι είχαν μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών και διάλογο μαζί της, σχετικά με το θέμα”, ανέφερε ο Richard.

Η τεχνολογία e-SIM θα είχε σαν αποτέλεσμα την κατάργηση των παραδοσιακών καρτών SIM. Αντί να υπάρχει μια φυσική κάρτα SIM που θα μπορούσε να αφαιρεθεί από την συσκευή, η e-SIM η οποία θα ήταν ενσωματωμένη σε αυτήν θα διέθετε τη δυνατότητα αναβάθμισης, ώστε να μπορούσε να προγραμματιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παρόχου.

Η Apple αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αυτή την ιδέα μετά από την διαφωνία των Ευρωπαϊκών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι είπαν στην Apple ότι αν προχωρούσε σε αυτό το σχέδιο θα σταματούσαν τις επιχορηγήσεις του iPhone.

Για να μείνουν και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες, η Apple συμφώνησε σε ένα συμβιβασμό και αντί της e-SIM κατέθεσε σχέδιο για ακόμα μικρότερη SIM από την σημερινή Micro-SIM, ένα σχέδιο που το υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό ινστιτούτο τηλεπικοινωνιών προτύπων. Η ακόμα μικρότερη SIM θα δώσει τη δυνατότητα στην Apple να δημιουργήσει ένα λεπτότερο iPhone 5 (ή 4S), σύμφωνα με τον Richard.

“Θα εργαστούμε μαζί με την Apple, ώστε να τυποποιήσουμε μια νέα μορφή κάρτας SIM που να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες μας για την ασφάλεια και την πιστοποίηση της ταυτότητας και επίσης να είναι συμβατό με τις επιθυμίες της Apple όσον αφορά το μέγεθος”.

Η France Telecom είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο για το iPhone από την άποψη κυκλοφορίας συσκευών, λίγο πίσω από την AT&T, η οποία προμηθεύει 15 χώρες υπό την επωνυμία της Orange.

(ChalkidaNews – CultOfMac)