Apple Patent, υβριδική προβολή με λέιζερ

Σίγουρα έχουμε δει αρκετές πατέντες από την Apple αλλά πάρα πολλές από αυτές παραμένουν απλά ένα όνειρο εφόσον δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί. Οι υπόλοιπες που είναι πιο συγκεκριμένες και πολύ πιθανόν να δούμε σε μελλοντικά Apple προϊόντα είναι σαν αυτή που θα δούμε στην συνέχεια.

Μία καινούρια πατέντα της Apple με κώδικα 20110075055 η οποία εμφανίστηκε πρόσφατα με τίτλο “Display system having coherent and incoherent light sources” (Σύστημα προβολής με συνεκτικές ή μη συνεκτικές πηγές φωτός) περιγράφει μία καινούρια τεχνολογία για υβριδική προβολή με λέιζερ που θα πρέπει να είναι αρκετά πιο φθηνή και να έχει αρκετά πιο καλή ποιότητα στην εικόνα από αυτές που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Το πρόβλημα που έχουν όλοι οι σημερινοί προβολείς οφείλεται σε στην διαταραχή της γραμμικής έντασης του φωτός, σαν αυτές από λέιζερ που εμφανίζονται στην επαφή του πάνω σε μία τραχιά επιφάνεια.

Μερικά στοιχεία από την καινούρια πατέντα που όπως μπορούμε να καταλάβουμε θα λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει με αυτή την καινούρια τεχνολογία, η χρήση της δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο ούτε από την ίδια την Apple που θα εμφανιστεί. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πρόκειται για ένα καινούριο σύστημα που δεν θα δούμε μόνο στα καινούρια Mac αλλά και στις καινούριες iOS συσκευές όπως το iPhone, το iPad ή το iPod touch.

Όπως αναφέρουν και τα παιδιά του γνωστού Αμερικάνικου blog 9to5Mac, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να δούμε αυτή την καινούρια τεχνολογία να εφαρμόζεται και σε μελλοντικές τηλεοράσεις, μάλλον έτσι και οι φήμες για την ιστορία με την τηλεόραση της Apple αρχίζουν να βγάζουν κάποιο νόημα.

[9to5Mac]